Încă o rețetă super simplă dar foarte bună din bucătăria raw, de fapt este cea mai banală și simplă utilizare a semințelor de chia - superaliment, care se găsește deja cam în orice Plafar și pe internet.
Puteți înlocui aici sucul de fructe cu lapte vegetal și veți obține budincă de chia, foarte bună și ușoară.
Am testat această rețetă și la atelier, a trecut cu brio și chiar am impresionat pe multă lume cu acest jeleu.
Gradul de gelifiere depinde aici de cantitatea de semințe de chia pe care le puneți în suc, dar și de timpul de "umflare" - deci vedeți, sau puneți mai multe semințe sau aveți mai multă răbdare :)
Puteți vedea aici câteva informații despre semințele de chia.
Așa arată semințele de chia pe care le găsesc la plafarul din cartier.
Într-un bol turnați sucul/laptele adăugați semințele de chia.
Amestecați și lăsați să se "umfle" cam 30-60 de minute.
Va ieși un fel de jeleu mai lichid, să nu vă așteptați că stă la fel de ferm ca jeleul clasic din gelatină.
De multe ori îl fac și mai lichid ca să-l pot bea.
Turnați jeleul în pahare de servit, puteți să-l mai lăsați la frigider câteva ore.
Semințele de chia nu au nici un gust și miros, preiau complet aroma și gustul lichidului cu care se combină.
Deci, foarte bune de avut prin casă, mai ales pentru vegetarieni sau cei care țin post, sau cei care țin la sănătate și diversificarea alimentației.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.