Jeleu de Chia

Inca o reteta super simpla dar foarte buna din bucataria raw, de fapt este cea mai banala si simpla utilizare a semintelor de chia - superaliment, care se gaseste deja cam in orice Plafar si pe internet.

Puteti inlocui aici sucul de fructe cu lapte vegetal si veti obtine budinca de chia, foarte buna si usoara.

Am testat aceasta reteta si la atelier, a trecut cu brio si chiar am impresionat pe multa lume cu acest jeleu.

Gradul de gelifiere depinde aici de cantitatea de seminte de chia pe care le puneti in suc, dar si de timpul de "umflare" - deci vedeti, sau puneti mai multe seminte sau aveti mai multa rabdare :)

Puteti vedea aici cateva informatii despre semintele de chia.

Ingrediente
Suc de fructe
250 ml
sau lapte vegetal
Seminte de chia
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Asa arata semintele de chia pe care le gasesc la plafarul din cartier.

Jeleu de Chia - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol turnati sucul/laptele adaugati semintele de chia.

Jeleu de Chia - Pas 2
Pas 3

Amestecati si lasati sa se "umfle" cam 30-60 de minute.

Jeleu de Chia - Pas 3
Pas 4

Va iesi un fel de jeleu mai lichid, sa nu va asteptati ca sta la fel de ferm ca jeleul clasic din gelatina.

De multe ori il fac si mai lichid ca sa-l pot bea.

Jeleu de Chia - Pas 4
Pas 5

Turnati jeleul in pahare de servit, puteti sa-l mai lasati la frigider cateva ore.

Jeleu de Chia - Pas 5
Pas 6

Seminele de chia nu au nici un gust si miros, preiau complet  aroma si gustul lichidului cu care se combina.

Deci, foarte bune de avut prin casa, mai ales pentru vegetarieni sau cei care tin post, sau cei care tin la sanatate si diversificarea alimentatiei.

Pofta Buna!

Jeleu de Chia - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (2 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min