O reteta foarte buna, un fel de pate de ficatei intr-o alta prezentare, merge si la mic dejun si la o masa festiva. Nu am respectat exact reteta sursa, nu aveam toate ingredientele - dar oricum a iesit foarte bun.
Ficateii se spala si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei - pana se evapora toata apa si incep sa se rumeneasca.
Ceapa se curata, spala si taie marunt.
Cand incep sa se rumeneasca ficateii adaugati ceapa, amestecati si lasati inca 15 min la foc mediu sa se rumeneasca putin impreuna. Apoi luati de pe foc si lasati sa se racoreasca.
Cam asa ar trebui sa fie compozitia de ficatei.
Jumatate de franzela se inmoaie in lapte.
Asterneti cu hartie de copt o forma de cozonac, recomand sa ungeti hartia cu unt inainte sa turnati drobul in tava.
Se da prin masina de tocat amestecul de ficatei si painea scursa bine de lapte.
La acestea se adauga smantana, 3 oua, sosul de soia, piperul, sarea si pudra de ghimbir si coriandru.
Se amesteca bine.
Verdeata se toaca marunt si se adauga in compozitia de drob.
Acum se monteaza drobul - se toarna jumatate din compozitia de ficatei in tava pregatita, apoi se aranjeaza uniform ouale fierte si curatate de coaja.
Se toarna restul de pasta de ficatei peste oua, se niveleaza si se da la cuptor pana se rumeneste bine, 30-40 de min.
Cand este gata o lasati sa se raceasca bine la frigider.
Dupa ce s-a racit se rastoarna drobul din tava pe un fund si se portioneaza. Il pastrati la frigider acoperit cu folie alimentara.
Se serveste ca atare sau cu o garnitura de legume preferate.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.