O rețetă foarte bună, un fel de pate de ficăței într-o altă prezentare, merge și la mic dejun și la o masă festivă. Nu am respectat exact rețeta sursă, nu aveam toate ingredientele - dar oricum a ieșit foarte bun.
Ficățeii se spală și se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei - până se evaporă toată apa și încep să se rumenească.
Ceapa se curăță, spală și taie mărunt.
Când încep să se rumenească ficățeii adăugați ceapa, amestecați și lăsați încă 15 min la foc mediu să se rumenească puțin împreună. Apoi luați de pe foc și lăsați să se răcorească.
Cam așa ar trebui să fie compoziția de ficăței.
Jumătate de franzelă se înmoaie în lapte.
Așterneți cu hârtie de copt o formă de cozonac, recomand să ungeți hârtia cu unt înainte să turnați drobul în tavă.
Se dă prin mașina de tocat amestecul de ficăței și pâinea scursă bine de lapte.
La acestea se adaugă smântâna, 3 ouă, sosul de soia, piperul, sarea și pudra de ghimbir și coriandru.
Se amestecă bine.
Verdeața se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de drob.
Acum se montează drobul - se toarnă jumătate din compoziția de ficăței în tava pregătită, apoi se aranjează uniform ouăle fierte și curățate de coajă.
Se toarnă restul de pastă de ficăței peste ouă, se nivelează și se dă la cuptor până se rumenește bine, 30-40 de min.
Când este gata o lăsați să se răcească bine la frigider.
După ce s-a răcit se răstoarnă drobul din tavă pe un fund și se porționează. Îl păstrați la frigider acoperit cu folie alimentară.
Se servește ca atare sau cu o garnitură de legume preferate.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.