Drob de ficăței de pui

O rețetă foarte bună, un fel de pate de ficăței într-o altă prezentare, merge și la mic dejun și la o masă festivă. Nu am respectat exact rețeta sursă, nu aveam toate ingredientele - dar oricum a ieșit foarte bun.

Ingrediente
Ficăței de pui
1 kg
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Franzelă albă
1 buc
se va folosi doar jumătate din ea
Lapte de vacă
1 pahar
   
Ouă
6 buc
3 fierte + 3 proaspete
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
4 linguri
   
Smântână
200 ml
   
Sos de soia
2 linguri
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Sare
1 lingura
sărați după gust
Coriandru măcinat
0.5 lingurite
+ ghimbir uscat, după preferință
Pași de urmat
Pas 1

Ficățeii se spală și se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei - până se evaporă toată apa și încep să se rumenească.

Drob de ficăței de pui - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curăță, spală și taie mărunt.

Drob de ficăței de pui - Pas 2
Pas 3

Când încep să se rumenească ficățeii adăugați ceapa, amestecați și lăsați încă 15 min la foc mediu să se rumenească puțin împreună. Apoi luați de pe foc și lăsați să se răcorească.

Drob de ficăței de pui - Pas 3
Pas 4

Cam așa ar trebui să fie compoziția de ficăței.

Drob de ficăței de pui - Pas 4
Pas 5

Jumătate de franzelă se înmoaie în lapte.

Drob de ficăței de pui - Pas 5
Pas 6

Așterneți cu hârtie de copt o formă de cozonac, recomand să ungeți hârtia cu unt înainte să turnați drobul în tavă.

Drob de ficăței de pui - Pas 6
Pas 7

Se dă prin mașina de tocat amestecul de ficăței și pâinea scursă bine de lapte.

Drob de ficăței de pui - Pas 7
Pas 8

La acestea se adaugă smântâna, 3 ouă, sosul de soia, piperul, sarea și pudra de ghimbir și coriandru.

Se amestecă bine.

Drob de ficăței de pui - Pas 8
Pas 9

Verdeața se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de drob.

Drob de ficăței de pui - Pas 9
Pas 10

Acum se montează drobul - se toarnă jumătate din compoziția de ficăței în tava pregătită, apoi se aranjează uniform ouăle fierte și curățate de coajă.

Drob de ficăței de pui - Pas 10
Pas 11

Se toarnă restul de pastă de ficăței peste ouă, se nivelează și se dă la cuptor până se rumenește bine, 30-40 de min.

Drob de ficăței de pui - Pas 11
Pas 12

Când este gata o lăsați să se răcească bine la frigider.

Drob de ficăței de pui - Pas 12
Pas 13

După ce s-a răcit se răstoarnă drobul din tavă pe un fund și se porționează. Îl păstrați la frigider acoperit cu folie alimentară.

Drob de ficăței de pui - Pas 13
Pas 14

Se servește ca atare sau cu o garnitură de legume preferate.

Poftă Bună!

Drob de ficăței de pui - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10 porții/felii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min