Un sos foarte simplu de preparat, chiar banal - dar atat de delicios, merge folosit la orice va place cu ciocolata - clatite, deserturi, insiropat torturi/prajituri.
Desi nu are in compozitie lactate, are un gust foarte fin si matasos - deci bun si pentru cei care tin post. Se poate pastra mai mult timp la frigider si folositi cand aveti nevoie.
In varianta dietetica folositi indulcitor in loc de zahar si cacao de 11% grasime.
Intr-o cratita mica turnati apa si adaugati zaharul. Puneti la fiert si amestecati sa se dizolve zaharul.
Cand incepe sa fiarba adaugati pudra de cacao, amestecati bine cu un tel.
Mai lasati un minut pe foc apoi dati la o parte, amestecati si lasati sa se racoreasca.
Cu cat mai bine se raceste cu atat mai gros va fi, dar oricum va ramane la consistenta unui sos.
Daca vreti sa insiropati tort cu el, adaugati putina apa calda, sa-l mai dizolvati - nu mai mult de 100ml, sau cafea la ibric.
Si gata, simplu, repede ieftin si foarte bun.
Bine de avut la indemana in frigider pentru amatorii de clatite cu sos de ciocolata, inghetata :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.