Cremă de ciocolată(Ganache)

Cea mai vestită și clasică cremă de ciocolată(ganache) de fapt este o combinație de frișcă cu ciocolată amăruie - deci ingenios de simplă, foarte fină și gustoasă. Este folosită în multe prăjituri și torturi, pentru decor și în multe deserturi.

Combinații veți găsi multe, de fiecare dată cam diferite proporțiile de frișcă și ciocolată - eu am rămas la această rețetă de ganache care îmi place foarte mult, își păstrează culoarea intensă de ciocolată, este densă și poate fi folosită și pentru a orna frumos un tort.

În ultimul pas vă dau și o variantă cu mai puțină ciocolată și mai multă frișcă, să observați culoarea și textura.

Ingrediente
Ciocolată neagră/amăruie
250 g
procent de cacao minim 55%
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
   
Unt
50 g
moale, la temperatura camerei
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol rupeți ciocolata bucățele, adăugați untul moale.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 1
Pas 2

Frișca o turnați într-o cratiță și puneți pe foc până începe să fiarbă.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 2
Pas 3

O turnați peste ciocolată și unt.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 3
Pas 4

Amestecați ușor cu lingura și o lăsați în pace 7-10 minute.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 4
Pas 5

După acest timp luați un tel și începeți să amestecați cu mișcări circulare în cremă.

Veți observa cum pe parcurs devine tot mai uniformă și densă.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 5
Pas 6

Cam așa ar trebui să fie gata de pus la rece.

Trebuie să se răcească bine câteva ore, sau chiar peste noapte, la frigider.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 6
Pas 7

Și asta-i crema gata de lucrat.

De multe ori veți găsi rețete care recomandă s-o bateți bine cu mixerul, eu nu fac așa - o las mătăsoasă și mai densă.

De obicei după bătutul cu mixerul crema devine mai deschisă la culoare și mai pufoasă.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 7
Pas 8

Aici am pus doar 500ml frișcă fierbinte+150g ciocolată amăruie(fără unt) - la fel amestecat, răcit.

Am bătut-o bine cu mixerul, a avut o culoare mai ciudată, un maro deschis.

Deci alegeți varianta care vă place, eu rămân cu prima :)

Poftă Bună!

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: niksya.ru