Crema de ciocolata(Ganache)

Cea mai vestita si clasica crema de ciocolata(ganache) de fapt este o combinatie de frisca cu ciocolata amaruie - deci ingenios de simpla, foarte fina si gustoasa. Este folosita in multe prajituri si torturi, pentru decor si in multe deserturi.

Combinatii veti gasi multe, de fiecare data cam diferite proportiile de frisca si ciocolata - eu am ramas la aceasta reteta de ganache care imi place foarte mult, isi pastreaza culoarea intensa de ciocolata, este densa si poate fi folosita si pentru a orna frumos un tort.

In ultimul pas va dau si o varianta cu mai putina ciocolata si mai multa frisca, sa observati culoarea si textura.

Ingrediente
Ciocolata neagra/amaruie
250 g
procent de cacao minim 55%
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Unt
50 g
moale, la temperatura camerei
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol rupeti ciocolata bucatele, adaugati untul moale.

Crema de ciocolata(Ganache) - Pas 1
Pas 2

Frisca o turnati intr-o cratita si puneti pe foc pana incepe sa fiarba.

Crema de ciocolata(Ganache) - Pas 2
Pas 3

O turnati peste cicolata si unt.

Crema de ciocolata(Ganache) - Pas 3
Pas 4

Amestecati usor cu  lingura si o lasati in pace 7-10 minute.

Crema de ciocolata(Ganache) - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp luati un tel si incepeti sa amestecati cu miscari circulare in crema.

Veti observa cum pe parcurs devine tot mai uniforma si densa.

Crema de ciocolata(Ganache) - Pas 5
Pas 6

Cam asa ar trebui sa fie gata de pus la rece.

Trebuie sa se raceasca bine cateva ore, sau chiar peste noapte, la frigider.

Crema de ciocolata(Ganache) - Pas 6
Pas 7

Si asta-i crema gata de lucrat.

De multe ori veti gasi retete care recomanda s-o bateti bine cu mixerul, eu nu fac asa - o las matasoasa si mai densa.

De obicei dupa batutul cu mixerul crema devine mai deschisa la culoare si mai pufoasa.

Crema de ciocolata(Ganache) - Pas 7
Pas 8

Aici am pus doar 500ml frisca fierbinte+150g ciocolata amaruie(fara unt) - la fel amestecat, racit.

Am batut-o bine cu mixerul, a avut o culoare mai ciudata, un maro deschis.

Deci alegeti varianta care va place, eu raman cu prima :)

Pofta Buna!

Crema de ciocolata(Ganache) - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: niksya.ru