Cea mai vestita si clasica crema de ciocolata(ganache) de fapt este o combinatie de frisca cu ciocolata amaruie - deci ingenios de simpla, foarte fina si gustoasa. Este folosita in multe prajituri si torturi, pentru decor si in multe deserturi.
Combinatii veti gasi multe, de fiecare data cam diferite proportiile de frisca si ciocolata - eu am ramas la aceasta reteta de ganache care imi place foarte mult, isi pastreaza culoarea intensa de ciocolata, este densa si poate fi folosita si pentru a orna frumos un tort.
In ultimul pas va dau si o varianta cu mai putina ciocolata si mai multa frisca, sa observati culoarea si textura.
Intr-un bol rupeti ciocolata bucatele, adaugati untul moale.
Frisca o turnati intr-o cratita si puneti pe foc pana incepe sa fiarba.
O turnati peste cicolata si unt.
Amestecati usor cu lingura si o lasati in pace 7-10 minute.
Dupa acest timp luati un tel si incepeti sa amestecati cu miscari circulare in crema.
Veti observa cum pe parcurs devine tot mai uniforma si densa.
Cam asa ar trebui sa fie gata de pus la rece.
Trebuie sa se raceasca bine cateva ore, sau chiar peste noapte, la frigider.
Si asta-i crema gata de lucrat.
De multe ori veti gasi retete care recomanda s-o bateti bine cu mixerul, eu nu fac asa - o las matasoasa si mai densa.
De obicei dupa batutul cu mixerul crema devine mai deschisa la culoare si mai pufoasa.
Aici am pus doar 500ml frisca fierbinte+150g ciocolata amaruie(fara unt) - la fel amestecat, racit.
Am batut-o bine cu mixerul, a avut o culoare mai ciudata, un maro deschis.
Deci alegeti varianta care va place, eu raman cu prima :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.