Încep seria de rețete pe care vi le-am pregătit de Paște, și dulce și sărate, foarte bune și reușite toate :)
Asta ar fi prima propunere, o salată delicioasă, combinația este perfectă și toate ingredientele sunt la locul lor. Chiar recomand s-o încercați, sigur va place la toată lumea.
Morcovul se dă prin răzătoare măruntă și îl căliți puțin în tigaie cu 2-3 linguri de ulei.
Ceapa se taie julien (solzișori), se amestecă cu zahărul și oțetul și lăsați 2-3 ore să se marineze.
După acest timp, începem să adunăm salata:
- într-un bol se pune mazărea scursă de zeamă
- adăugați morcovii căliți
- și carnea tăiată cubulețe - eu am folosit aici Pastramă de pui de casă.
Ceapa se scurge de zeama pe care o lasă și se adaugă în bol.
Adăugați maioneza - încercați să nu puneți foarte multă pentru început (puteți s-o înlocuiți cu iaurt pentru o variantă mai light) - amestecați, potriviți de sare și piper (opțional).
Și cam atât, eu aș recomanda s-o lăsați măcar o oră la frigider să se pătrundă mai bine, dar nu este obligatoriu.
O combinație perfectă și foarte bună, s-o încercați neapărat - serviți și ornați după preferințe și imaginație :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.