Drob de miel

De 14 ani sunt în România și abia ultimii 5 ani gătesc drob de miel, nu prea mă tenta ideea și rețeta, am tot făcut drob de pui, am gătit și miel dar de rețeta de drob de miel îmi era cam frică.

Dar de când m-am apucat, în fiecare an am tot schimbat câte un mic detaliu și am ajuns la rețeta perfectă, simplă, care este mâncată cu poftă chiar și de cei care nu mănâncă miel, efectiv dispare de pe farfurie dintr-un foc.

Apropo, un mic pont, la orice preparat de miel - friptură, drob, etc - dacă vreți să mai scoateți din mirosul de oaie, adăugați puțină pudră de cuișoare măcinate - se "pupă" perfect cu carnea de miel.

Ingrediente
Organe de la 1 miel
1 buc
mai puneți și cam 300g de carne de miel
Ceapă albă
2 buc
   
Frunză de dafin
2 buc
   
Piper negru(boabe)
1 lingurita
+ măcinat, mai puteți adăuga și puțin praf de cuișoare măcinate
Ouă
8 buc
5 fierte + 3 crude
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Ceapă verde
2 buc
2 fire de ceapă și 2 fire de usturoi verde
Sare
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Organele de miel le alegeți și spălați - eu de obicei mai pun și puțină carne - ca să fie drobul mai interesant.

Într-o cratiță mare le puneți la fiert în apă, 1 ceapă întreagă, frunză de dafin și piperul boabe. Când începe să fiarbă, luați spuma și lăsați 1 oră la foc mic.

Drob de miel - Pas 1
Pas 2

După acest timp le scoateți din apă și lăsați puțin să se răcorească.

Drob de miel - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie căliți 1 ceapă cu puțin ulei, până începe să se rumenească ușor.

Drob de miel - Pas 3
Pas 4

Adăugați organele fierte și tăiate bucăți mai mari - lăsați cam 3 minute la călit.

Drob de miel - Pas 4
Pas 5

Opriți focul, adăugați piper măcinat, praf de cuișoare și orice alte mirodenii vă plac în drob.

Drob de miel - Pas 5
Pas 6

Treceți totul din tigaie prin mașina de tocat carne (sau puteți tăia mărunt cu cuțitul, robotul).

Adăugați ceapa și usturoiul verde tocate mărunt, potriviți de sare.

Drob de miel - Pas 6
Pas 7

Adăugați ouăle, amestecați bine.

Drob de miel - Pas 7
Pas 8

Așterneți o tavă de chec cu hârtie de copt (eu nu folosesc prapure la drob, dar voi puteți să-l puneți).

Ca să se lipească mai bine ung tava cu puțin ulei/unt, la fel și hârtia.

Drob de miel - Pas 8
Pas 9

Puneți jumătate din amestecul de drob în tavă, presați bine, aranjați ouăle fierte.

Drob de miel - Pas 9
Pas 10

Deasupra merge restul de amestec, presați bine cu lingura.

Drob de miel - Pas 10
Pas 11

Îl coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade, aproximativ 40 de minute.

Scoteți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă - recomand peste noapte la frigider, după ce s-a mai răcorit din cuptor.

Drob de miel - Pas 11
Pas 12

Apoi întoarceți pe un fund și porționați.

Este mult mai bună și fermă la textură, dacă îl lăsați măcar 8 ore la frigider după gătit, deci aveți grijă cu planificarea timpului.

Drob de miel - Pas 12
Pas 13

Este f. bun, chiar și pentru cei care mănâncă prima dată.

Observație: Eu folosesc de obicei la drob doar inima, plămânii, ficatul și resturile de carne care rămân după porționarea mielului.

Poftă Bună!

Drob de miel - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min