Cum fierbem Quinoa

Gata cu vacantele, sarbatorile si mesele copioase, revenim la mancarurile normale si de preferat cat mai sanatoase.

Pentru mine a fost o mare dscoperire sa prepar Quinoa, si sincera sa fiu o aveam in sertar de cateva luni. Stiam ca este buna, dar tot parca mi se parea o chestie ciudata si tot o lasam pe mai incolo.

Si mare pacat! Asa o minune de cereala(este de fapt si un superaliment), un inlocuitor sanatos a couscous-ului in salate, garnituri - dar si ce deserturi faine se fac... Cititi aici mai multe despre quinoa, pe mine m-a impresionat, sper si voi s-o introduceti in alimentatia familiei.

Gustul este destul de neutru, daca o fierbeti corect, nimic ciudat si deosebit, deci chiar v-o recomand!

Ingrediente
Quinoa
1 pahar
Apa
2 pahare
Pasi de urmat
Pas 1

Asa arata pungile cu Quinoa, am luat-o de la magazinele de tip plafar/naturiste.

Cum fierbem Quinoa - Pas 1
Pas 2

Masurati cantitatea pe care vreti s-o fierbeti, aici 1 pahar - o treceti intr-o sita si spalati bine sub jet de apa rece de la robinet.

Spalati bine, pentru ca are deasupra o substanta care ii da un gust amar, daca nu faceti aceasta operatiune nu o veti putea consuma.

Cum fierbem Quinoa - Pas 2
Pas 3

Puneti la fiert apa - 2 pahare - eventual cu putina sare.

Cand incepe sa fiarba adaugati quinoa si cand fierbe din nou, faceti focul mic si lasati sa clocoteasca incet cam 15-20 de minute.

Cum fierbem Quinoa - Pas 3
Pas 4

Este gata cand absoarbe toata apa - cam ca la orez.

Cum fierbem Quinoa - Pas 4
Pas 5

Eu o mai las jumate de ora fara foc si acoperita, ca sa fie mai putin apoasa si bob cu bob.

Folositi ca garnitura, in salate gen tabouleh, fiarta cu lapte ca o budinca, etc.

Pofta Buna!

Cum fierbem Quinoa - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min