Gata cu vacanțele, sărbătorile și mesele copioase, revenim la mâncărurile normale și de preferat cât mai sănătoase.
Pentru mine a fost o mare descoperire să prepar Quinoa, și sinceră să fiu o aveam în sertar de câteva luni. Știam că este bună, dar tot parcă mi se părea o chestie ciudată și tot o lăsam pe mai încolo.
Și mare păcat! Așa o minune de cereală (este de fapt și un superaliment), un înlocuitor sănătos a couscous-ului în salate, garnituri - dar și ce deserturi faine se fac... Citiți aici mai multe despre quinoa, pe mine m-a impresionat, sper și voi s-o introduceți în alimentația familiei.
Gustul este destul de neutru, dacă o fierbeți corect, nimic ciudat și deosebit, deci chiar v-o recomand!
Așa arată pungile cu Quinoa, am luat-o de la magazinele de tip plafar/naturiste.
Măsurați cantitatea pe care vreți s-o fierbeți, aici 1 pahar - o treceți într-o sită și spălați bine sub jet de apă rece de la robinet.
Spălați bine, pentru că are deasupra o substanță care îi dă un gust amar, dacă nu faceți această operațiune nu o veți putea consuma.
Puneți la fiert apa - 2 pahare - eventual cu puțină sare.
Când începe să fiarbă adăugați quinoa și când fierbe din nou, faceți focul mic și lăsați să clocotească încet cam 15-20 de minute.
Este gata când absoarbe toată apa - cam ca la orez.
Eu o mai las jumate de oră fără foc și acoperită, ca să fie mai puțin apoasă și bob cu bob.
Folosiți ca garnitură, în salate gen tabouleh, fiartă cu lapte ca o budincă, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.