Oladii cu dovlecei

Oladii cu dovlecei

Una din cele mai iubite mancaruri a copilariei mele cand mergeam in vizita la bunica din Ucraina, se fac intotdeauna in sezonul de dovlecei ca alternativa la Draniki de cartofi. Se pot servi cu smantana, mujdei sau simplu, ca o garnitura la vreo mancare de carne, etc.

Vi le recomand, se fac foarte repede si sunt delicioase!

Ingrediente

Dovlecei
2 buc
cam de 300g
Oua
2 buc
Faina alba
2 linguri
Sare,piper
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml
pt prajit

Pasi de urmat

Pas 1

Dovlceii se dau prin razatoarea normala.

Oladii cu dovlecei - Pas 1
Pas 2

Adaugati ouale, faina, sarea si piperul - amestecati bine cu o furculita.

Oladii cu dovlecei - Pas 2
Pas 3

Incingeti bine o tigaie cu ulei, si cu lingura puneti clatitele la prajit.

Recomand sa nu faceti cantitate prea mare si sa va miscati mai repede cu prajitul, ca sa nu lase prea multa apa dovleceii. Nu se va intampla nimic grav, dar clatitele vor fi ceva mai subtirele..

Oladii cu dovlecei - Pas 3
Pas 4

Se prajesc la foc moderat pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Oladii cu dovlecei - Pas 4
Pas 5

Le scoateti pe servetele sau prosop de hartie sa se absoarba excesul de ulei.

Oladii cu dovlecei - Pas 5
Pas 6

Le serviti calde cu smantana sau mujdei.

Pofta Buna!

Oladii cu dovlecei - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

Rodikuta
Rodikuta 26 Aug 2018, 15:37

Buna! Sunt foarte gustoase si usor de preparat.Le mincam cu placere, parca au asa ceva neobișnuit. Mulțumesc de reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Carolina
Cristina Carolina 06 Aug 2015, 18:51

Rapid, simplu si gustos! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 Jul 2014, 13:07

Offf, am apasat pe postare inainte de poza. Scuze.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 Jul 2014, 13:05

Buna. Cred ca de cand au aparut dovleceii, am mancat cam 5 kg. sub orice forma.Da,si eu fac aceste Oladii,dar le spuneam Dovlecei pane... rasi. F.buni cu mujdei de usturoi cu smantana. Avand 1 dovlecel in frigider, am facut repede cateva bucati. Buni tare. Pupici.

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 16 Jun 2014, 10:45

Asa le fac si eu. Doar ca mai adaug ceapa si usturoi. Ieri am facut 2 portii si aproape ca s-au terminat. Tareee buni mai sunt cu smantanica.

AMV
Adriana (AMV) 07 Jun 2013, 15:59

Multumesc mult de reteta !!!!  Bunica (e nascuta la Odessa) imi facea in copilarie. Ani de zile m-am chinuit sa imi aduc aminte reteta - noroc cu tin ! Le zicea clatite de dovlecei si puneam zahar sau dulceata pe ele - nu aveau piper in compozitie, doar putina sare si probabil ca punea si zahar (dar nu stiu sigur)

bianca72
bianca (bianca72) 19 May 2013, 14:59

am facut si eu...intradevar e mult mai usor de gatit decat sa tai felii dar nu pot spune ca sunt la fel de gustoase.dovlecelul feliat si prajit e muuuuuuult mai gustos.

Ionela A
Ionela A 19 May 2013, 08:37

Buna Lena, Baiatul meu de 7 ani este mai vegetarian, nu prea ii place carnea. Am facut pentru el o reteta , adica ou, faina, lapte, un praf de sare amestecate totul cu dovlecel ras, morcov ras, porumb, mscline taiate ... si compozitia o pun in tigaia de clatite si astfel ii fac o pizza originala. Ii place foarte mult. Mai pot sa pun si ciuperci. De fapt se pot pune din toate legumele pe care le aveti in casa. Mii de pupicei, Ionela.

marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 18 May 2013, 15:16

Mi se pare mai usor decat sa tai fasii dovleceii si sa-i fac pane. In compozitie merge si marar cui ii place, se potriveste cu smantana de la final... ;)

ralucutza370
ralucutza370 17 May 2013, 13:37

Sunt foarte bune ! Eu pun in compozitie si usturoi pisat  mi se par mai gustoase ! 

Arata toate comentariile