Una din cele mai iubite mancaruri a copilariei mele cand mergeam in vizita la bunica din Ucraina, se fac intotdeauna in sezonul de dovlecei ca alternativa la Draniki de cartofi. Se pot servi cu smantana, mujdei sau simplu, ca o garnitura la vreo mancare de carne, etc.
Vi le recomand, se fac foarte repede si sunt delicioase!
Dovlceii se dau prin razatoarea normala.
Adaugati ouale, faina, sarea si piperul - amestecati bine cu o furculita.
Incingeti bine o tigaie cu ulei, si cu lingura puneti clatitele la prajit.
Recomand sa nu faceti cantitate prea mare si sa va miscati mai repede cu prajitul, ca sa nu lase prea multa apa dovleceii. Nu se va intampla nimic grav, dar clatitele vor fi ceva mai subtirele..
Se prajesc la foc moderat pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Le scoateti pe servetele sau prosop de hartie sa se absoarba excesul de ulei.
Le serviti calde cu smantana sau mujdei.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.