Oladii cu dovlecei

Una din cele mai iubite mancaruri a copilariei mele cand mergeam in vizita la bunica din Ucraina, se fac intotdeauna in sezonul de dovlecei ca alternativa la Draniki de cartofi. Se pot servi cu smantana, mujdei sau simplu, ca o garnitura la vreo mancare de carne, etc.

Vi le recomand, se fac foarte repede si sunt delicioase!

Ingrediente
Dovlecei
2 buc
cam de 300g
Oua
2 buc
Faina alba
2 linguri
Sare,piper
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml
pt prajit
Pasi de urmat
Pas 1

Dovlceii se dau prin razatoarea normala.

Oladii cu dovlecei - Pas 1
Pas 2

Adaugati ouale, faina, sarea si piperul - amestecati bine cu o furculita.

Oladii cu dovlecei - Pas 2
Pas 3

Incingeti bine o tigaie cu ulei, si cu lingura puneti clatitele la prajit.

Recomand sa nu faceti cantitate prea mare si sa va miscati mai repede cu prajitul, ca sa nu lase prea multa apa dovleceii. Nu se va intampla nimic grav, dar clatitele vor fi ceva mai subtirele..

Oladii cu dovlecei - Pas 3
Pas 4

Se prajesc la foc moderat pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Oladii cu dovlecei - Pas 4
Pas 5

Le scoateti pe servetele sau prosop de hartie sa se absoarba excesul de ulei.

Oladii cu dovlecei - Pas 5
Pas 6

Le serviti calde cu smantana sau mujdei.

Pofta Buna!

Oladii cu dovlecei - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min