Una din cele mai iubite mâncăruri a copilăriei mele când mergeam în vizită la bunica din Ucraina, se fac întotdeauna în sezonul de dovlecei ca alternativă la Draniki de cartofi. Se pot servi cu smântână, mujdei sau simplu, ca o garnitură la vreo mâncare de carne, etc.
Vi le recomand, se fac foarte repede și sunt delicioase!
Dovleceii se dau prin răzătoarea normală.
Adăugați ouăle, făina, sarea și piperul - amestecați bine cu o furculiță.
Încingeți bine o tigaie cu ulei și cu lingura puneți clătitele la prăjit.
Recomand să nu faceți cantitate prea mare și să vă mișcați mai repede cu prăjitul, ca să nu lase prea multă apă dovleceii. Nu se va întâmpla nimic grav, dar clătitele vor fi ceva mai subțirele.
Se prăjesc la foc moderat până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Le scoateți pe șervețele sau prosop de hârtie să se absoarbă excesul de ulei.
Le serviți calde cu smântână sau mujdei.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.