Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Aceasta tarta cu capsuni a fost vedeta zilele trecute la noi in familie, s-au delectat dragii mei cu ea si nu se mai puteau opri. Este foarte frageda, aromata, capsunile se combina perfect cu sufleul de smantana, cred ca este cea mai reusita prajitura cu capsuni preparata pana acum de mine.

In plus se prepara foarte simplu si repede, va asigur ca intr-o ora si jumatate ati terminat si o lasati la racorit.

Ingrediente
Faina alba
200 g
+3 linguri pentru sufleu
Unt
100 g
Zahar
150 g
+1 lingura
Oua
4 buc
Smantana
300 g
eu am pus smantana simpla, fermentata de 15%
Esenta de vanilie
1 buc
Capsuni
500 g
Pasi de urmat
Pas 1

Untul rece se taie bucatele si se amesteca bine cu faina(cu mainile sau blenderul/robotul) pana se fac faramituri.

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 1
Pas 2

Adaugati 1 ou si 1 lingura de zahar, continuati sa framantati/blendati.

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 2
Pas 3

Observati ca aluatul incepe sa se "lege".

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 3
Pas 4

Formati o bila de aluat, acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 minute.

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 4
Pas 5

In acest timp curatati si spalati capsunile si pregatiti sufleul de smantana:

- intr-un bol amestecati bine 3 oua+3 linguri faina+150g zahar+vanilie+smantana.

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 5
Pas 6

Aluatul il intindeti bine cu facaletul si il puneti intr-o tava cu borduri inalte(din acele care se scot) - de 28-30cm. Ridicati marginile aluatului sa fie cam de 2-3 cm pe peretii tavii.

Puneti capsunile taiate jumatati sau sferturi.

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 6
Pas 7

Turnati crema de smantana si dati tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp o scoateti, lasati sa se racoreasca bine, scoateti bordurile tavii si mai lasati putin.

As recomanda sa o serviti racorita bine sau rece.

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 8
Pas 9

Si o felie delicioasa pentru voi :)

Pofta Buna!

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Sursa: vitacook.info