Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână

Această tartă cu căpșuni a fost vedeta zilele trecute la noi în familie, s-au delectat dragii mei cu ea și nu se mai puteau opri. Este foarte fragedă, aromată, căpșunile se combină perfect cu sufleul de smântână, cred că este cea mai reușită prăjitură cu căpșuni preparată până acum de mine.

În plus se prepară foarte simplu și repede, vă asigur că într-o oră și jumătate ați terminat și o lăsați la răcorit.

Ingrediente
Făină albă
200 g
+3 linguri pentru sufleu
Unt
100 g
   
Zahăr
150 g
+1 lingură
Ouă
4 buc
   
Smântână
300 g
eu am pus smântână simplă, fermentată de 15%
Esență de vanilie
1 buc
   
Căpșuni
500 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Untul rece se taie bucățele și se amestecă bine cu făina (cu mâinile sau blenderul/robotul) până se fac fărâmituri.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 1
Pas 2

Adăugați 1 ou și 1 lingură de zahăr, continuați să frământați/blendați.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 2
Pas 3

Observați că aluatul începe să se "lege".

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 3
Pas 4

Formați o bilă de aluat, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider pentru 30 minute.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 4
Pas 5

În acest timp curățați și spălați căpșunile și pregătiți sufleul de smântână:

- într-un bol amestecați bine 3 ouă+3 linguri făină+150g zahăr+vanilie+smântână.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 5
Pas 6

Aluatul îl întindeți bine cu făcălețul și îl puneți într-o tavă cu borduri înalte (din acelea care se scot) - de 28-30cm. Ridicați marginile aluatului să fie cam de 2-3 cm pe pereții tăvii.

Puneți căpșunile tăiate jumătăți sau sferturi.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 6
Pas 7

Turnați crema de smântână și dați tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 40 minute.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 7
Pas 8

După acest timp o scoateți, lăsați să se răcorească bine, scoateți bordurile tăvii și mai lăsați puțin.

Aș recomanda să o serviți răcorită bine sau rece.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 8
Pas 9

Și o felie delicioasă pentru voi :)

Poftă Bună!

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Sursă: vitacook.info