Aceasta tarta cu capsuni a fost vedeta zilele trecute la noi in familie, s-au delectat dragii mei cu ea si nu se mai puteau opri. Este foarte frageda, aromata, capsunile se combina perfect cu sufleul de smantana, cred ca este cea mai reusita prajitura cu capsuni preparata pana acum de mine.
In plus se prepara foarte simplu si repede, va asigur ca intr-o ora si jumatate ati terminat si o lasati la racorit.
Untul rece se taie bucatele si se amesteca bine cu faina(cu mainile sau blenderul/robotul) pana se fac faramituri.
Adaugati 1 ou si 1 lingura de zahar, continuati sa framantati/blendati.
Observati ca aluatul incepe sa se "lege".
Formati o bila de aluat, acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 minute.
In acest timp curatati si spalati capsunile si pregatiti sufleul de smantana:
- intr-un bol amestecati bine 3 oua+3 linguri faina+150g zahar+vanilie+smantana.
Aluatul il intindeti bine cu facaletul si il puneti intr-o tava cu borduri inalte(din acele care se scot) - de 28-30cm. Ridicati marginile aluatului sa fie cam de 2-3 cm pe peretii tavii.
Puneti capsunile taiate jumatati sau sferturi.
Turnati crema de smantana si dati tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.
Dupa acest timp o scoateti, lasati sa se racoreasca bine, scoateti bordurile tavii si mai lasati putin.
As recomanda sa o serviti racorita bine sau rece.
Si o felie delicioasa pentru voi :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.