Acest tort din start l-am remarcat pentru design-ul simplu de realizat dar in acelasi timp si frumos, cineva ii mai spunea si Tort Giraf, oricum l-as numi va spun ca este un tort care merita facut, gustos, moale, fraged, deosebit si frumos.
Am fost 10 persoane la masa si niciunul nu a putut ghici de la ce vine culoarea portocalie, am facut-o special ca sa vad daca se simte gustul de rosii in tort. Deci, nu se simte deloc, doar daca sunteti foarte tari in mirosuri, si oricum nu incurca gustul delicios.
Ma gandesc ca aceasta crema complexa de branza cu lapte condensat se poate inlocui cu crema de smantana(de 20-30%) cu zahar si vanilie, urmeaza sa testez pe viitor si va spun. Pana atunci faceti cu crema de branza - gasiti lapte condensat in magazinele arabesti, Carrefour, etc.
La ultimul pas aveti si poza cu sectiunea tortului, cred ca este destul de convingatoare :)
Bateti ouale spuma alba cu zahar.
Adaugati 200g unt topit si racorit.
Apoi urmeaza pasta de rosii - s-o puneti pe toata daca vreti sa ajungeti la culoarea portocalie frumoasa - mixati bine.
Gustul nu se schimba, fara grija, testat si verificat :)
Adaugati faina si praful de copt, framantati aluatul.
Iese un aluat moale si nelipicios - il puneti la frigider pentru 30 minute.
In acest timp preparam crema:
- am mixat bine smantana si branza in blender
- apoi am adaugat 200g unt moale si laptele condensat - se omogenizeaza bine, blenderul o va face foarte bine si frumos
- puneti crema la frigider pana facem foile.
Aluatul se scoate din frigider si se imparte in 6-8 bucati, se formeaza bile din ele.
Fiecare bila se intinde, cu sucitorul si putina faina, intr-o foaie cam de 2 mm grosime. Masurati sa fie cam de dimensiunea platoului dvs, al meu este exact ca acest capac din poza.
Mutati foaia intinsa pe o tava asternuta cu hartie de copt si o taiati dupa modelul care va trebuie - rotund sau patrat(eu am folosit capacul din poza anterioara).
Resturile le lasati pe tava, sa se coaca si ele, le vom folosi la ornat.
Puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 10-15 minute.
Observati ca dupa coacere culoare aluatului se face mai frumoasa - dintr-un roz inchis se transforma in portocaliu frumos.
La fel coaceti si restul foilor din celelalte bile de aluat.
Asterneti marginile platoului cu hartie de copt, puneti o foaie de aluat si ungeti bine cu crema.
Continuati pana ungeti toate foile, acoperiti cu o folie de plastic si lasati tortul la rece sa se patrunda si inmoaie.
Dupa acest timp scoateti marginile de hartie de copt - acestea se pun pentru a nu murdari platoul in timpul ornatului si montarii tortului.
Resturile de aluat care le-am copt pe parcurs se maruntesc bine in robotel, sau cu mainile.
Eu era sa raman fara ele, sotului i-au placut mult si seara facand ture pe la bucatarie tot lua de acolo :)
Presarati bine marginile tortului si cam 2 cm deasupra.
Ciocolata se topeste la microunde sau pe baie de aburi, cu o pensula se unge o hartie de copt si se lasa la frigider pentru 20-30 minute.
Cand se intareste bine o taiati triunghiuri, romburi, etc.
Si le aranjati pe acestea pe tort.
Si o felie pentru voi, cred ca este destul de reprezentativa...
Delicios, frumos si deosebit, recomand cu incredere.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.