Acest tort din start l-am remarcat pentru design-ul simplu de realizat dar în același timp și frumos, cineva îi mai spunea și Tort Giraffe, oricum l-aș numi vă spun că este un tort care merită făcut, gustos, moale, fraged, deosebit și frumos.
Am fost 10 persoane la masă și niciunul nu a putut ghici de la ce vine culoarea portocalie, am făcut-o special ca să văd dacă se simte gustul de roșii în tort. Deci, nu se simte deloc, doar dacă sunteți foarte tari în mirosuri, și oricum nu încurcă gustul delicios.
Mă gândesc că această cremă complexă de brânză cu lapte condensat se poate înlocui cu cremă de smântână(de 20-30%) cu zahăr și vanilie, urmează să testez pe viitor și vă spun. Până atunci faceți cu cremă de brânză - găsiți lapte condensat în magazinele arabești, Carrefour, etc.
La ultimul pas aveți și poza cu secțiunea tortului, cred că este destul de convingătoare :)
Bateți ouăle spumă albă cu zahăr.
Adăugați 200g unt topit și răcorit.
Apoi urmează pasta de roșii - s-o puneți pe toată dacă vreți să ajungeți la culoarea portocalie frumoasă - mixați bine.
Gustul nu se schimbă, fără grijă, testat și verificat :)
Adăugați făina și praful de copt, frământați aluatul.
Iese un aluat moale și nelipicios - îl puneți la frigider pentru 30 minute.
În acest timp preparăm crema:
- am mixat bine smântâna și brânza în blender
- apoi am adăugat 200g unt moale și laptele condensat - se omogenizează bine, blenderul o va face foarte bine și frumos
- puneți crema la frigider până facem foile.
Aluatul se scoate din frigider și se împarte în 6-8 bucăți, se formează bile din ele.
Fiecare bilă se întinde, cu sucitorul și puțină făină, într-o foaie cam de 2 mm grosime. Măsurați să fie cam de dimensiunea platoului dvs, al meu este exact ca acest capac din poză.
Mutați foaia întinsă pe o tavă așternută cu hârtie de copt și o tăiați după modelul care vă trebuie - rotund sau pătrat(eu am folosit capacul din poza anterioară).
Resturile le lăsați pe tavă, să se coacă și ele, le vom folosi la ornat.
Puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade, pentru 10-15 minute.
Observați că după coacere culoarea aluatului se face mai frumoasă - dintr-un roz închis se transformă în portocaliu frumos.
La fel coaceți și restul foilor din celelalte bile de aluat.
Așterneți marginile platoului cu hârtie de copt, puneți o foaie de aluat și ungeți bine cu cremă.
Continuați până ungeți toate foile, acoperiți cu o folie de plastic și lăsați tortul la rece să se pătrundă și înmoaie.
După acest timp scoateți marginile de hârtie de copt - acestea se pun pentru a nu murdări platoul în timpul ornatului și montării tortului.
Resturile de aluat care le-am copt pe parcurs se mărunțesc bine în roboțel, sau cu mâinile.
Eu era să rămân fără ele, soțului i-au plăcut mult și seara făcând ture pe la bucătărie tot lua de acolo :)
Presărați bine marginile tortului și cam 2 cm deasupra.
Ciocolata se topește la microunde sau pe baie de aburi, cu o pensulă se unge o hârtie de copt și se lasă la frigider pentru 20-30 minute.
Când se întărește bine o tăiați triunghiuri, romburi, etc.
Și le aranjați pe acestea pe tort.
Și o felie pentru voi, cred că este destul de reprezentativă...
Delicios, frumos și deosebit, recomand cu încredere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.