Am găsit această variantă de legume la cuptor pe un site rusesc, zicea autoarea că a fost inspirată din celebrul film "Ratatouille". La rândul meu am improvizat și eu puțin :), am simplificat rețeta - nu prea aveam timp să fac sosurile pentru ea, rezultatul a fost unul foarte frumos și gustos. Important este să folosiți un mujdei sau mirodeniile preferate și să coaceți bine la cuptor legumele, să nu fie doar fierte dar și coapte.
Vinetele se spală și se taie rondele cât mai subțiri, cam de 2-3 mm.
Apoi peste rondelele de vinete presărați puțină sare și mirodenii uscate preferate.
La fel faceți și cu dovleceii - tăiați rondele și presărați cu mirodenii și sare.
Și la urmă roșiile - la fel tăiate și presărate cu sare și piper.
Într-un vas de cuptor mai adânc, aranjați legumele ca în poză, alternând pe rând legumele. Apoi peste toată suprafața stropiți cu ulei de măsline.
Țineți legumele la cuptor cam o oră, la început aproximativ 15 min puteți pune o folie de aluminiu deasupra - apoi o scoateți ca să se rumenească bine legumele și să scadă apa din ele.
Legumele se servesc calde sau reci, presărate cu verdeață și mujdei, sau orice sos preferat.
Recomand această mâncare la toți cei care preferă mâncare sănătoasă și dietetică :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.