Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille)

Am gasit aceasta varianta de legume la cuptor pe un site rusesc, zicea autoarea ca a fost inspirata din celebrul film "Ratatouille". La randul meu am improvizat si eu putin :), am simplificat reteta - nu prea aveam timp sa fac sosurile pentru ea, rezultatul a fost unul foarte frumos si gustos. Important este sa folositi un mujdei sau mirodeniile preferate si sa coaceti bine la cuptor legumele, sa nu fie doar fierte dar si coapte.

Ingrediente
Vinete
1 buc
Dovlecei
1 buc
Rosii
3 buc
Ulei de masline
3 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Vinetele se spala si se taie rondele cat mai subtiri, cam de 2-3 mm.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 1
Pas 2

Apoi peste rondelele de vinete presarati putina sare si mirodenii uscate preferate.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 2
Pas 3

La fel faceti si cu dovleceii - taiati rondele si presarati cu mirodenii si sare.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 3
Pas 4

Si la urma rosiile - la fel taiate si presarate cu sare si piper.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 4
Pas 5

Intr-un vas de cuptor mai adanc, aranjati legumele ca in poza, alternand pe rand legumele. Apoi peste toata suprafata stropiti cu ulei de masline.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 5
Pas 6

Tineti legumele la cuptor cam o ora, la inceput aproximativ 15 min puteti pune o folie de aluminiu deasupra - apoi o scoateti ca sa se rumeneasca bine legumele si sa scada apa din ele.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 6
Pas 7

Legumele se servesc calde sau reci, presarate cu verdeata si mujdei, sau orice sos preferat.

Recomand aceasta mancare la toti cei care prefera mancare sanatoasa si dietetica :)

Pofta Buna!

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min