Clafoutis cu cireșe

Unul din cele mai populare deserturi franceze și de fapt este o clătită la cuptor cu fructe - acestea le puteți combina cum vă place, dar nouă ne-a plăcut foarte mult varianta cu cireșe. Am încercat-o și pe cea cu căpșuni, a fost foarte bună, dar totuși cireșele se potrivesc și mai bine cu acest aluat.

Se prepară foarte repede și banal, important să aveți fructele pregătite din timp - proaspete sau decongelate. Recomand s-o încercați neapărat, foarte bună și fină...

Ingrediente
Cireșe fără sâmburi
600 g
sau căpșuni, vișine, coacăze, alte fructe de pădure
Ouă
4 buc
   
Zahăr
100 g
   
Făină albă
125 g
   
Lapte
250 ml
   
Sare
0.25 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Unt
10 g
pentru uns tava și puțin pesmet - dacă aveți tava de silicon omiteți untul
Pași de urmat
Pas 1

Puneți cireșele într-o tavă (28-30 cm) unsă cu unt și tapetată cu pesmet.

Eu am tava de silicon și nu am mai uns cu nimic.

Clafoutis cu cireșe - Pas 1
Pas 2

Într-un bol puneți restul ingredientelor și le amestecați bine cu telul sau blenderul - va ieși un aluat ca de clătite.

Clafoutis cu cireșe - Pas 2
Pas 3

Turnați-l peste cireșele din tavă.

Clafoutis cu cireșe - Pas 3
Pas 4

Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 30-35 minute.

Clafoutis cu cireșe - Pas 4
Pas 5

Lăsați să se rumenească - observați că va crește destul de mult, aveți grijă să fie tava mai înaltă, din aceea de pandișpan.

Clafoutis cu cireșe - Pas 5
Pas 6

Deși crește la cuptor, după 5-10 minute, când o scoateți se va lăsa, este normal.

Clafoutis cu cireșe - Pas 6
Pas 7

Serviți caldă, pudrată cu puțin zahăr și un eventual sos de vanilie sau de fructe.

Clafoutis cu cireșe - Pas 7
Pas 8

Se poate coace și în forme mici, individuale și servită chiar în ele.

Aici am o felie și pentru voi, cred că destul de reprezentativă - prăjitura este foarte plăcută și gustoasă.

Poftă Bună!

Clafoutis cu cireșe - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: Blogul PapaBun