Unul din cele mai populare deserturi franceze si de fapt este o clatita la cuptor cu fructe - acestea le puteti combina cum va place, dar noua ne-a placut foarte mult varianta cu cirese. Am incercat-o si pe cea cu capsuni, a fost foarte buna, dar totusi ciresele se potrivesc si mai bine cu acest aluat.
Se prepara foarte repede si banal, important sa aveti fructele pregatite din timp - proaspete sau decongelate. Recomand s-o incercati neaparat, foarte buna si fina...
Puneti ciresele intr-o tava(28-30 cm) unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Eu am tava de silicon si nu am mai uns cu nimic.
Intr-un bol puneti restul ingredientelor si le amestecati bine cu telul sau blenderul - va iese un aluat ca de clatite.
Turnati-l peste ciresele din tava.
Si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 30-35 minute.
Lasati sa se rumeneasca - observati ca va creste destul de mult, aveti grija sa fie tava mai inalta, din aceea de pandispan.
Desi creste la cuptor, dupa 5-10 minute, cand o scoateti se va lasa, este normal.
Serviti calda, pudrata cu putin zahar si un eventual sos de vanilie sau de fructe.
Se poate coace si in forme mici, individuale si servita chiar in ele.
Aici am o felie si pt voi, cred ca destul de reprezentativa - prajitura este foarte placuta si gustoasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.