Unul din cele mai populare deserturi franceze și de fapt este o clătită la cuptor cu fructe - acestea le puteți combina cum vă place, dar nouă ne-a plăcut foarte mult varianta cu cireșe. Am încercat-o și pe cea cu căpșuni, a fost foarte bună, dar totuși cireșele se potrivesc și mai bine cu acest aluat.
Se prepară foarte repede și banal, important să aveți fructele pregătite din timp - proaspete sau decongelate. Recomand s-o încercați neapărat, foarte bună și fină...
Puneți cireșele într-o tavă (28-30 cm) unsă cu unt și tapetată cu pesmet.
Eu am tava de silicon și nu am mai uns cu nimic.
Într-un bol puneți restul ingredientelor și le amestecați bine cu telul sau blenderul - va ieși un aluat ca de clătite.
Turnați-l peste cireșele din tavă.
Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 30-35 minute.
Lăsați să se rumenească - observați că va crește destul de mult, aveți grijă să fie tava mai înaltă, din aceea de pandișpan.
Deși crește la cuptor, după 5-10 minute, când o scoateți se va lăsa, este normal.
Serviți caldă, pudrată cu puțin zahăr și un eventual sos de vanilie sau de fructe.
Se poate coace și în forme mici, individuale și servită chiar în ele.
Aici am o felie și pentru voi, cred că destul de reprezentativă - prăjitura este foarte plăcută și gustoasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.