Slăbiciunea mea sunt rețetele cu cremă de vanilie și fructe - cum am dat de această rețetă nu am ezitat s-o încerc imediat. Este absolut delicioasă, fină, moale, cremoasă, proaspătă, aromată - deci aș putea s-o laud mult... mai bine s-o încercați singuri :)
Rețeta este simplă ca atare, doar să preparați budinca din timp (să se mai răcorească) și să aveți cireșele (cred că merge și cu alte fructe) pregătite și sâmburii scoși.
Preparați budinca conform instrucțiunilor de pe plic, o lăsați la o parte să se răcorească - măcar o oră.
În acest timp puteți pregăti fructele - spălați, scoateți sâmburii, etc.
Apoi preparăm aluatul:
- într-un bol mixați bine untul și zahărul, adăugați ouăle pe rând și bateți bine după fiecare;
- adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu mixerul;
- urmează laptele - mixați, va ieși un aluat ca o smântână mai groasă.
Așterneți o tavă cu pereții detașabili cu hârtie de copt.
Puneți 2/3 din aluat în tavă, nivelați pe toată suprafața.
Peste aluat puneți cireșele.
Urmează stratul de budincă, nivelați bine.
Și ultimul strat - restul de aluat, neteziți și distribuiți uniform peste budincă.
Puneți la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 40-50 minute.
Când este gata o scoateți și lăsați să se răcească complet.
Apoi scoateți bordurile de la tavă, portionați atent prăjitura și serviți cu mare plăcere!
Bineînțeles că rece este perfectă, se va ține mult mai bine budinca și prăjitura va fi mai răcoroasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.