Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie

Slăbiciunea mea sunt rețetele cu cremă de vanilie și fructe - cum am dat de această rețetă nu am ezitat s-o încerc imediat. Este absolut delicioasă, fină, moale, cremoasă, proaspătă, aromată - deci aș putea s-o laud mult... mai bine s-o încercați singuri :)

Rețeta este simplă ca atare, doar să preparați budinca din timp (să se mai răcorească) și să aveți cireșele (cred că merge și cu alte fructe) pregătite și sâmburii scoși.

Ingrediente
Cireșe fără sâmburi
700 g
cred că merge și cu alte fructe
Budincă de vanilie la plic
1 buc
plus 500 ml lapte și 3 linguri de zahăr pentru prepararea ei conform instrucțiunilor de pe plic
Unt
125 g
moale, la temperatura camerei
Zahăr
100 g
   
Ouă
2 buc
   
Făină albă
1 pahar
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Lapte
160 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Preparați budinca conform instrucțiunilor de pe plic, o lăsați la o parte să se răcorească - măcar o oră.

În acest timp puteți pregăti fructele - spălați, scoateți sâmburii, etc.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 1
Pas 2

Apoi preparăm aluatul:

- într-un bol mixați bine untul și zahărul, adăugați ouăle pe rând și bateți bine după fiecare;

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 2
Pas 3

- adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu mixerul;

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 3
Pas 4

- urmează laptele - mixați, va ieși un aluat ca o smântână mai groasă.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 4
Pas 5

Așterneți o tavă cu pereții detașabili cu hârtie de copt.

Puneți 2/3 din aluat în tavă, nivelați pe toată suprafața.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 5
Pas 6

Peste aluat puneți cireșele.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 6
Pas 7

Urmează stratul de budincă, nivelați bine.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 7
Pas 8

Și ultimul strat - restul de aluat, neteziți și distribuiți uniform peste budincă.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 8
Pas 9

Puneți la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 40-50 minute.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 9
Pas 10

Când este gata o scoateți și lăsați să se răcească complet.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 10
Pas 11

Apoi scoateți bordurile de la tavă, portionați atent prăjitura și serviți cu mare plăcere!

Bineînțeles că rece este perfectă, se va ține mult mai bine budinca și prăjitura va fi mai răcoroasă.

Poftă Bună!

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: yummybook.ru