Slabiciunea mea sunt retetele cu crema de vanilie si fructe - cum am dat de aceasta reteta nu am ezitat s-o incerc imediat. Este absolut delicioasa, fina, moale, cremoasa, proaspata, aromata - deci as putea s-o laud mult...mai bine s-o incercati singuri :)
Reteta este simpla ca atare, doar sa preparati budinca din timp(sa se mai racoreasca) si sa aveti ciresele(cred ca merge si cu alte fructe) pregatite si samburii scosi.
Preparati budinca conform instructiunilor de pe plic, o lasati la o parte sa se racoreasca - macar o ora.
In acest timp puteti pregati fructele - spalati, scoateti samburii, etc.
Apoi preparam aluatul:
- intr-un bol mixati bine untul si zaharul, adaugati ouale pe rand si bateti bine dupa fiecare;
- adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu mixerul;
- urmeaza laptele - mixati, va iese un aluat ca o smantana mai groasa.
Asterneti o tava cu peretii detasabili cu hartie de copt.
Puneti 2/3 din aluat in tava, nivelati pe toata suprafata.
Peste aluat puneti ciresele.
Urmeaza stratul de budinca, nivelati bine.
Si ultimul strat - restul de aluat, neteziti si distribuiti uniform peste budinca.
Puneti la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 40-50 minute.
Cand este gata o scoateti si lasati sa se raceasca complet.
Apoi scoatei bordurile de la tava, portionati atent prajitura si serviti cu mare placere!
Bineinteles ca rece este perfecta, se va tine mult mai bine budinca si prajitura va fi mai racoroasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.