Ruladă rapidă cu gem

I se mai spune rulada "în 5 minute" - deși mi-a luat cam 10 minute, chiar este rapidă și deosebit de gustoasă. S-a mâncat la noi cu aceeași viteză cu care se face, așa că să vă gândiți din start că va trebui s-o mai repetați.

Am combinat-o cu gemul proaspăt de căpșuni, deci vă dați seama ce bunătate a fost...

Ingrediente
Zahăr
5 linguri
   
Făină albă
5 linguri
   
Lapte praf
5 linguri
   
Ouă
3 buc
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Sare
0.25 lingurite
   
Gem
5 linguri
puneți cât aveți și vă place
Pași de urmat
Pas 1

Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt și o puneți la cuptor - temperatura 180-200 grade.

Eu aș recomanda să ungeți hârtia de copt cu puțin ulei, să se desprindă mai repede aluatul copt de pe ea.

Ruladă rapidă cu gem - Pas 1
Pas 2

În acest timp preparăm aluatul:

- cu mixerul bateți ouăle cu zahărul - să fie spumă albă;

Ruladă rapidă cu gem - Pas 2
Pas 3

- adăugați făina, laptele praf, praful de copt și sarea - amestecați să nu fie cocoloașe.

Ruladă rapidă cu gem - Pas 3
Pas 4

Vă iese un aluat ca smântâna.

Ruladă rapidă cu gem - Pas 4
Pas 5

Turnați-l pe tavă (cu hârtie de copt) încinsă - distribuiți uniform și nivelați.

Ruladă rapidă cu gem - Pas 5
Pas 6

Puneți tava la cuptor pentru 5-7 minute - stați pe lângă pentru că se face foarte repede și riscați s-o "bronzati" prea tare.

Imediat cum începe să se rumenească o scoateți din cuptor.

Ruladă rapidă cu gem - Pas 6
Pas 7

Acum vă mișcați repede, cât este fierbinte - imediat o ungeți cu gem...

Ruladă rapidă cu gem - Pas 7
Pas 8

...și rulați cât mai strâns posibil (scoateți ușor hârtia și eventual vă ajutați cu un prosop sau mănuși să nu vă frigeți pe mâini)

O lăsați să se răcorească puțin și deja se poate tăia și servi.

Ruladă rapidă cu gem - Pas 8
Pas 9

Este la fel de bună și caldă și rece - recomand cu mare încredere!

Poftă Bună!

Ruladă rapidă cu gem - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min