I se mai spune rulada "în 5 minute" - deși mi-a luat cam 10 minute, chiar este rapidă și deosebit de gustoasă. S-a mâncat la noi cu aceeași viteză cu care se face, așa că să vă gândiți din start că va trebui s-o mai repetați.
Am combinat-o cu gemul proaspăt de căpșuni, deci vă dați seama ce bunătate a fost...
Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt și o puneți la cuptor - temperatura 180-200 grade.
Eu aș recomanda să ungeți hârtia de copt cu puțin ulei, să se desprindă mai repede aluatul copt de pe ea.
În acest timp preparăm aluatul:
- cu mixerul bateți ouăle cu zahărul - să fie spumă albă;
- adăugați făina, laptele praf, praful de copt și sarea - amestecați să nu fie cocoloașe.
Vă iese un aluat ca smântâna.
Turnați-l pe tavă (cu hârtie de copt) încinsă - distribuiți uniform și nivelați.
Puneți tava la cuptor pentru 5-7 minute - stați pe lângă pentru că se face foarte repede și riscați s-o "bronzati" prea tare.
Imediat cum începe să se rumenească o scoateți din cuptor.
Acum vă mișcați repede, cât este fierbinte - imediat o ungeți cu gem...
...și rulați cât mai strâns posibil (scoateți ușor hârtia și eventual vă ajutați cu un prosop sau mănuși să nu vă frigeți pe mâini)
O lăsați să se răcorească puțin și deja se poate tăia și servi.
Este la fel de bună și caldă și rece - recomand cu mare încredere!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.