I se mai spune rulada "in 5 minute" - desi mi-a luat cam 10 minute, chiar este rapida si deosebit de gustoasa. S-a mancat la noi cu aceeasi viteza cu care se face, asa ca sa va ganditi din start ca va trebui s-o mai repetati.
Am combinat-o cu gemul proaspat de capsuni, deci va dati seama ce bunatate a fost...
Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt si o puneti la cuptor - temperatura 180-200 grade.
Eu as recomanda sa ungeti hartia de copt cu putin ulei, sa se desprinda mai repede aluatul copt de pe ea.
In acest timp preparam aluatul:
- cu mixerul bateti ouale cu zaharul - sa fie spuma alba;
- adaugati faina, laptele praf, praful de copt si sarea - amestecati sa nu fie cocoloase.
Va iese un aluat ca smantana.
Turnati-l pe tava(cu hartie de copt) incinsa - distribuiti uniform si nivelati.
Puneti tava la cuptor pentru 5-7 minute - stati pe langa pentru ca se face foarte repede si riscati s-o "bronzati" prea tare.
Imediat cum incepe sa se rumeneasca o scoateti diun cuptor.
Acum va miscati repede, cat este fierbinte - imediat o ungeti cu gem...
...si rulati cat mai strans posibil(scoateti usor hartia si eventual va ajutati cu un prosop sau manusi sa nu va frigeti pe maini)
O lasati sa se racoreasca putin si deja se poate taia si servi.
Este la fel de buna si calda si rece - recomand cu mare incredere!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.