Pricomigdale

Sunt niște fursecuri delicioase, super simplu de preparat, sănătoase - nu conțin gluten, iar zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitor praf sau miere (pentru cei care nu au voie zahăr). Vă recomand să le faceți neapărat!

Ingrediente
Migdale uscate
300 g
   
Ouă
1 buc
   
Zahăr
150 g
eu am pus zahăr brun, puteți folosi orice altceva pentru a le îndulci
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Turnați apă clocotită peste migdale, lăsați 2-3 min - apoi scurgeți și le curățați de pieliță (opărite se curăță mult mai ușor).

Pricomigdale - Pas 1
Pas 2

Le mărunțiți bine într-un blender sau mașină de tocat.

Pricomigdale - Pas 2
Pas 3

Amestecați migdalele cu zahărul și zahărul/esența de vanilie.

Pricomigdale - Pas 3
Pas 4

Ouă-l îl bateți puțin și îl adăugați la compoziția de migdale. Amestecați bine cu mâinile toată compoziția, până simțiți că este lipicioasă.

Pricomigdale - Pas 4
Pas 5

Formați cu mâinile biluțe, le turtiți puțin și astfel formați fursecurile. Le aranjați pe o tavă unsă cu unt sau așternută cu hârtie de copt (recomand hârtia).

Pricomigdale - Pas 5
Pas 6

Le țineți la cuptor 20-30 de min, până se rumenesc ușor.

Pricomigdale - Pas 6
Pas 7

Sunt delicioase și calde și reci, dar sigur se termină repede :)

Poftă Bună!

Pricomigdale - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 biscuiți)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: say7.info