Fricassee de pui cu smantana

Fricassee-ul este de fapt o mancare de carne cu sos(traditional alb) - variatii sunt multe, cu pui, peste, vita - se mai pot adauga ciuperci, mazare, rosii.

Mie mi-a placut foarte mult aceasta varianta(are ceva da la puiul nostru cu smantana, doar ca mai repede se face), pentru ca este simpla, eleganta si deosebit de gustoasa. Mare atentie la smantana - trebuie sa fie obligatoriu smantana dulce pentru gatit, de la 12% - 30% grasime - dupa cum gasiti in magazin. Dar nicidecum smantana clasica fermentata!

Noi am servit cu granitura de orez si salata, foarte bun!

Ingrediente
Piept de pui
2 buc
Smantana dulce pentru gatit(12%)
500 ml
sau 30%
Unt
2 linguri
+1 lingura ulei
Faina alba
1 lingura
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust - in plus puteti adauga putina nucsoara(un varf de cutit)
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se taie cubulete - nu foarte mici.

Fricassee de pui cu smantana - Pas 1
Pas 2

Presarati 1 lingura de faina si cu mainile, usor amestecati.

Fricassee de pui cu smantana - Pas 2
Pas 3

Intr-o tigaie adanca incalziti bine untul si uleiul.

Fricassee de pui cu smantana - Pas 3
Pas 4

Adaugati carnea, lasati cam 5 minute fara sa amestecati.

Fricassee de pui cu smantana - Pas 4
Pas 5

Apoi amestecati periodic ca sa se rumeneasca bucatile de pui pe toate partile.

Fricassee de pui cu smantana - Pas 5
Pas 6

Turnati smantana dulce.

Fricassee de pui cu smantana - Pas 6
Pas 7

Amestecati si lasati sa fiarba la foc incet cam 5-10 minute.

Fricassee de pui cu smantana - Pas 7
Pas 8

In acest timp sosul se mai ingroasa, il potriviti de sare, piper si optional nucsoara.

Fricassee de pui cu smantana - Pas 8
Pas 9

Si gata - serviti cu orice garnitura va place - orez, cartofi, legume, etc.

Pofta Buna!

Fricassee de pui cu smantana - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: kamelena.ru