Fricassee-ul este de fapt o mâncare de carne cu sos (tradițional alb) - variații sunt multe, cu pui, pește, vită - se mai pot adăuga ciuperci, mazăre, roșii.
Mie mi-a plăcut foarte mult această variantă (are ceva de la puiul nostru cu smântână, doar că mai repede se face), pentru că este simplă, elegantă și deosebit de gustoasă. Mare atenție la smântână - trebuie să fie obligatoriu smântână dulce pentru gătit, de la 12% - 30% grăsime - după cum găsiți în magazin. Dar nicidecum smântână clasică fermentată!
Noi am servit cu garnitură de orez și salată, foarte bun!
Pieptul de pui se taie cubulețe - nu foarte mici.
Presărați 1 lingură de făină și cu mâinile, ușor amestecați.
Într-o tigaie adâncă încălziți bine untul și uleiul.
Adăugați carnea, lăsați cam 5 minute fără să amestecați.
Apoi amestecați periodic ca să se rumenească bucățile de pui pe toate părțile.
Turnați smântâna dulce.
Amestecați și lăsați să fiarbă la foc încet cam 5-10 minute.
În acest timp sosul se mai îngroașă, îl potriviți de sare, piper și opțional nucșoară.
Și gata - serviți cu orice garnitură vă place - orez, cartofi, legume, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.