Fricassee de pui cu smântână

Fricassee-ul este de fapt o mâncare de carne cu sos (tradițional alb) - variații sunt multe, cu pui, pește, vită - se mai pot adăuga ciuperci, mazăre, roșii.

Mie mi-a plăcut foarte mult această variantă (are ceva de la puiul nostru cu smântână, doar că mai repede se face), pentru că este simplă, elegantă și deosebit de gustoasă. Mare atenție la smântână - trebuie să fie obligatoriu smântână dulce pentru gătit, de la 12% - 30% grăsime - după cum găsiți în magazin. Dar nicidecum smântână clasică fermentată!

Noi am servit cu garnitură de orez și salată, foarte bun!

Ingrediente
Piept de pui
2 buc
   
Smântână dulce pentru gătit (12%)
500 ml
sau 30%
Unt
2 linguri
+1 lingură ulei
Făină albă
1 lingura
   
Sare, piper
1 lingurita
puneți după gust - în plus puteți adăuga puțină nucșoară (un vârf de cuțit)
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se taie cubulețe - nu foarte mici.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 1
Pas 2

Presărați 1 lingură de făină și cu mâinile, ușor amestecați.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie adâncă încălziți bine untul și uleiul.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 3
Pas 4

Adăugați carnea, lăsați cam 5 minute fără să amestecați.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 4
Pas 5

Apoi amestecați periodic ca să se rumenească bucățile de pui pe toate părțile.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 5
Pas 6

Turnați smântâna dulce.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 6
Pas 7

Amestecați și lăsați să fiarbă la foc încet cam 5-10 minute.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 7
Pas 8

În acest timp sosul se mai îngroașă, îl potriviți de sare, piper și opțional nucșoară.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 8
Pas 9

Și gata - serviți cu orice garnitură vă place - orez, cartofi, legume, etc.

Poftă Bună!

Fricassee de pui cu smântână - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: kamelena.ru