Fricassee-ul este de fapt o mancare de carne cu sos(traditional alb) - variatii sunt multe, cu pui, peste, vita - se mai pot adauga ciuperci, mazare, rosii.
Mie mi-a placut foarte mult aceasta varianta(are ceva da la puiul nostru cu smantana, doar ca mai repede se face), pentru ca este simpla, eleganta si deosebit de gustoasa. Mare atentie la smantana - trebuie sa fie obligatoriu smantana dulce pentru gatit, de la 12% - 30% grasime - dupa cum gasiti in magazin. Dar nicidecum smantana clasica fermentata!
Noi am servit cu granitura de orez si salata, foarte bun!
Pieptul de pui se taie cubulete - nu foarte mici.
Presarati 1 lingura de faina si cu mainile, usor amestecati.
Intr-o tigaie adanca incalziti bine untul si uleiul.
Adaugati carnea, lasati cam 5 minute fara sa amestecati.
Apoi amestecati periodic ca sa se rumeneasca bucatile de pui pe toate partile.
Turnati smantana dulce.
Amestecati si lasati sa fiarba la foc incet cam 5-10 minute.
In acest timp sosul se mai ingroasa, il potriviti de sare, piper si optional nucsoara.
Si gata - serviti cu orice garnitura va place - orez, cartofi, legume, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.