De multe ori mi se cer retete dietetice, bune pentru cei care tin la silueta sau la o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Sincera sa fiu gatesc foarte mult dietetic, dar parca chestiile evidente pentru mine par imposibile pentru altii - gatitul cu putin ulei, de exemplu - legumele in variante gatite light pentru multi sunt mancare fara gust si aroma.
Ei, sa va spun ca aceste pastai(verzi sau galbene) sunt garnitura mea preferata la un peste la cuptor sau o felie de carne la gratar/cuptor. Chiar va recomand metoda de preparare, este sanatos, gustos si foarte simplu.
Pastaile se curata si se spala - le puteti rupe bucati mai scurte sau lasati intregi.
Acum aveti 2 variante sa le gatiti:
- la aburi, asa am facut eu - isi pastreaza toate vitaminele si pastaile au un gust parca mai bun.
- se fierb in apa, mai simplu si clasic.
Oricum in ambele variante nu le fierbeti prea mult, cam 15 minute, sa fie putin al dente.
Cand pastaile sunt aproape fierte pregatiti si incalziti bine o tigaie adanca.
Adaugati in ea jumatate pahar de apa, 1 lingura ulei si ceapa verde taiata marunt. Lasati sa se caleasca asa pana se evapora aproape toata apa, si ceapa s-a gatit.
Adaugati pastaile gatite in tigaia cu ceapa calita, amestecati bine - lasati 5 minute pe foc.
Apoi puneti usturoiul pisat, sare si amestecati bine.
Imediat opriti focul, puneti un capac pe tigaia cu pastai si lasati 5 minute sa se patrunda aromele.
Puteti sa le serviti ca mancare sau garnitura sanatoasa si gustoasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.