De multe ori mi se cer rețete dietetice, bune pentru cei care țin la siluetă sau la o alimentație echilibrată și sănătoasă. Sinceră să fiu gătesc foarte mult dietetic, dar parcă chestiile evidente pentru mine par imposibile pentru alții - gătitul cu puțin ulei, de exemplu - legumele în variante gătite light pentru mulți sunt mâncare fără gust și aromă.
Ei, să vă spun că aceste păstăi(verzi sau galbene) sunt garnitura mea preferată la un pește la cuptor sau o felie de carne la grătar/cuptor. Chiar vă recomand metoda de preparare, este sănătos, gustos și foarte simplu.
Păstăile se curăță și se spală - le puteți rupe bucăți mai scurte sau lăsați întregi.
Acum aveți 2 variante să le gătiți:
- la aburi, așa am făcut eu - își păstrează toate vitaminele și păstăile au un gust parcă mai bun.
- se fierb în apă, mai simplu și clasic.
Oricum în ambele variante nu le fierbeți prea mult, cam 15 minute, să fie puțin al dente.
Când păstăile sunt aproape fierte pregătiți și încălziți bine o tigaie adâncă.
Adăugați în ea jumătate pahar de apă, 1 lingură ulei și ceapă verde tăiată mărunt. Lăsați să se călească așa până se evaporă aproape toată apa, și ceapa s-a gătit.
Adăugați păstăile gătite în tigaia cu ceapă călită, amestecați bine - lăsați 5 minute pe foc.
Apoi puneți usturoiul pisat, sare și amestecați bine.
Imediat opriți focul, puneți un capac pe tigaia cu păstăi și lăsați 5 minute să se pătrundă aromele.
Puteți să le serviți ca mâncare sau garnitură sănătoasă și gustoasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.