Eu i-aș spune cea mai fină prăjitură cu brânză, dar totuși este budincă după compoziție... O rețetă extraordinară, foarte rapidă, simplă, chiar banală dar un rezultat spectaculos - toată lumea o admiră și dispare în 2 secunde din farfurie.
Lapte condensat (cel foarte dulce și gros) din compoziție îl puteți cumpăra sau găti acasă, rețete sunt multe pe net, doar dați o căutare pe google.
Amidonul este opțional, în varianta fără amidon parcă nu se ține budinca foarte ferm, dar la gust nu este nici o diferență.
Și o ultimă precizare, ingredientele sunt pentru o tavă de 20-22 cm diametru, dacă aveți tavă clasică de pandișpan de 26-28 cm dublați cantitățile.
Bateți bine ouăle cu un tel sau mixer.
Adăugați laptele condensat, amestecați bine.
Puneți brânza, amestecați bine cu mixerul/robotul.
Adăugați și amidonul dacă îl aveți, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
În varianta super-rapidă toate ingredientele se pun o dată în robot și se mixează bine până devine o compoziție cremoasă și fină.
Turnați budinca într-o tavă de 20 cm diametru (puteți folosi și o tavă de chec), așternută cu hârtie de copt.
Puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade, pentru 30-40 minute.
O lăsați până începe să se rumenească frumos deasupra.
Budinca va crește la coacere dar după ce se răcește se va lăsa - este normal așa să fie.
Se servește complet rece, fierbinte sau caldă s-ar putea desface - dar o puteți mânca cu lingura :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.