Eu i-as spune cea mai fina prajitura cu branza, dar totusi este budinca dupa compozitie... O reteta extraordinara, foarte rapida, simpla, chiar banala dar un rezultat spectaculos - toata lumea o admira si dispare in 2 secunde din farfurie.
Laptele condensat(cel foarte dulce si gros) din compozitie il puteti cumpara sau gati acasa, retete sunt multe pe net, doar dati o cautare pe google.
Amidonul este optional, in varianta fara amidon parca nu se tine budinca foarte ferm, dar la gust nu este nici o diferenta.
Si o ultima precizare, ingredientele sunt pentru o tava de 20-22 cm diametru, daca aveti tava clasica de pandispan de 26-28 cm dublati cantitatile.
Bateti bine ouale cu un tel sau mixer.
Adaugati laptele condensat, amestecati bine.
Puneti branza, amestecati bine cu mixerul/robotul.
Adaugati si amidonul daca il aveti, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
In varianta super-rapida toate ingredientele se pun o data in robot si se mixeaza bine pana devine o compozitie cremoasa si fina.
Turnati budinca intr-o tava de 20cm diametru(puteti folosi si o tava de chec), asternuta cu hartie de copt.
Puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 30-40 minute.
O lasati pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.
Budinca va creste la coacere dar dupa ce se raceste se va lasa - este normal asa sa fie.
Se serveste complet rece, fierbinte sau calda s-ar putea desface - dar o puteti manca cu lingura :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.