Mi-a plăcut mult ideea de formare a acestei plăcinte, la fel și componentele, aluatul rapid, nimic complicat. Merge și ca mâncare sau un aperitiv arătos pe masa de musafiri.
Plăcinta este delicioasă, frumoasă și interesantă - soțul a apreciat-o mult - deci, bună de notat și pus pe site :)
Carnea se amestecă cu sare, opțional 1 ou și mirodenii după plac.
Formați chifteluțe, le puneți pe o farfurie și le dați la congelator pentru 15 minute (puteți și să omiteți acest pas).
În acest timp facem aluatul plăcintei:
- într-un bol bateți ouăle, amestecați puțin cu un tel;
- adăugați smântâna, amestecați;
- și ultima puneți făina, praful de copt și sarea - amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Într-o tavă așternută cu hârtie de copt turnați aluatul.
Deasupra puneți chiftelele, le apăsați foarte ușor să intre puțin în aluat - dar nu exagerați.
Presărați deasupra cașcavalul dat prin răzătoare și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru 35-40 de minute.
Este gata când se rumenește frumos. O scoateți și lăsați să se răcorească bine.
Scoateți bordurile tăvii și porționați plăcinta.
O serviți cu o salată sau ca atare, foarte bună și fragedă - mi-a plăcut mult aluatul aici, cred că îl voi aplica și la alte plăcinte.
Și o felie pentru voi :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.