Mi-a placut mult ideea de formare a acestei placinte, la fel si componentele, aluatul rapid, nimic complicat. Merge si ca mancare sau un aperitiv aratos pe masa de musafiri.
Placinta este delicioasa, frumoasa si interesanta - sotul a apreciat-o mult - deci, buna de notat si pus pe site :)
Carnea se amesteca cu sare, optional 1 ou si mirodenii dupa plac.
Formati chiftelute, le puneti pe o farfurie si le dati la congelator pentru 15 minute(puteti si sa omiteti acest pas).
In acest timp facem aluatul placintei:
- intr-un bol bateti ouale, amestecati putin cu un tel;
- adaugati smantana, amestecati;
- si ultima puneti faina, praful de copt si sarea - amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Intr-o tava asternuta cu hartie de copt turnati aluatul.
Deasupra puneti chiftelele, le apasati foarte usor sa intre putin in aluat - dar nu exagerati.
Presarati deasupra cascavalul dat prin razatoare si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 35-40 minute.
Este gata cand se rumeneste frumos. O scoateti si lasati sa se racoreasca bine.
Scoateti bordurile tavii si portionati placinta.
O serviti cu o salata sau ca atare, foarte buna si frageda - mi-a placut mult aluatul aici, cred ca il voi aplica si la alte placinte.
Si o felie pentru voi :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.