Placinta cu chiftele de carne si cascaval

Mi-a placut mult ideea de formare a acestei placinte, la fel si componentele, aluatul rapid, nimic complicat. Merge si ca mancare sau un aperitiv aratos pe masa de musafiri.

Placinta este delicioasa, frumoasa si interesanta - sotul a apreciat-o mult - deci, buna de notat si pus pe site :)

Ingrediente
Carne tocata de pui
300 g
puteti adauga in ea 1 ou si mirodenii dupa plac - carnea poate fi nu neaparat de pui
Cascaval clasic
150 g
Oua
3 buc
Smantana
250 g
Faina alba
150 g
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea se amesteca cu sare, optional 1 ou si mirodenii dupa plac.

Formati chiftelute, le puneti pe o farfurie si le dati la congelator pentru 15 minute(puteti si sa omiteti acest pas).

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 1
Pas 2

In acest timp facem aluatul placintei:

- intr-un bol bateti ouale, amestecati putin cu un tel;

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 2
Pas 3

- adaugati smantana, amestecati;

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 3
Pas 4

- si ultima puneti faina, praful de copt si sarea - amestecati bine sa nu fie cocoloase.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 4
Pas 5

Intr-o tava asternuta cu hartie de copt turnati aluatul.

Deasupra puneti chiftelele, le apasati foarte usor sa intre putin in aluat - dar nu exagerati.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 5
Pas 6

Presarati deasupra cascavalul dat prin razatoare si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 35-40 minute.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 6
Pas 7

Este gata cand se rumeneste frumos. O scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 7
Pas 8

Scoateti bordurile tavii si portionati placinta.

O serviti cu o salata sau ca atare, foarte buna si frageda - mi-a placut mult aluatul aici, cred ca il voi aplica si la alte placinte.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 8
Pas 9

Si o felie pentru voi :)

Pofta Buna!

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min