Vedeta in aceasta reteta este macul, sigur ar merge la fel de bine si cu alte fructe - felii de mere, caise, prune, cirese, fructe de padure, etc.
Prajitura este foarte aromata, ca o "bomba" de mac - pufoasa, frageda, si bineinteles rapida :)
Apropo, cantitatile din reteta sunt pentru o tava rotunda de 28-30cm, eu am facut cantitate dubla in poze si am folosit o tava dreptunghiulara mare.
Pregatiti fructele si macinati fin macul(in aparatul de macinat cafea sau blender).
Puteti si sa nu macinati macul, dar se vor simti bobitzele intre dinti.
Bateti spuma alba ouale cu zaharul, adaugati smantana si amestecati.
Apoi adaugati faina si praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Si ultimul puneti macul macinat, amestecati.
Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt, nivelati si intindeti pe toata suprafata.
Puneti visinele/fructele deasupra.
Dati prajitura la cuptor preincalzit la 150-180 grade si lasati aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati apoi sa se racoreasca bine.
Serviti si portionati dupa preferinte.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.