Prăjitură cu mac și vișine

Vedeta în această rețetă este macul, sigur ar merge la fel de bine și cu alte fructe - felii de mere, caise, prune, cireșe, fructe de pădure, etc.

Prăjitura este foarte aromată, ca o "bombă" de mac - pufoasă, fragedă, și bineînțeles rapidă :)

Apropo, cantitățile din rețetă sunt pentru o tavă rotundă de 28-30cm, eu am făcut cantitate dublă în poze și am folosit o tavă dreptunghiulară mare.

Ingrediente
Ouă
2 buc
   
Zahăr
150 g
   
Smântână
150 g
   
Făină albă
150 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Mac
100 g
   
Vișine fără sâmburi
200 g
sau alte fructe
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți fructele și măcinați fin macul (în aparatul de măcinat cafea sau blender).

Puteți și să nu măcinați macul, dar se vor simți bobițele între dinți.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 1
Pas 2

Bateți spumă albă ouăle cu zahărul, adăugați smântâna și amestecați.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați făina și praful de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 3
Pas 4

Și ultimul puneți macul măcinat, amestecați.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 4
Pas 5

Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt, nivelați și întindeți pe toată suprafața.

Puneți vișinele/fructele deasupra.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 5
Pas 6

Dați prăjitura la cuptor preîncălzit la 150-180 grade și lăsați aproximativ 40 minute, până se rumenește frumos.

Lăsați apoi să se răcorească bine.

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 6
Pas 7

Serviți și porționați după preferințe.

Poftă Bună!

Prăjitură cu mac și vișine - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: kamelena.ru