Vedeta în această rețetă este macul, sigur ar merge la fel de bine și cu alte fructe - felii de mere, caise, prune, cireșe, fructe de pădure, etc.
Prăjitura este foarte aromată, ca o "bombă" de mac - pufoasă, fragedă, și bineînțeles rapidă :)
Apropo, cantitățile din rețetă sunt pentru o tavă rotundă de 28-30cm, eu am făcut cantitate dublă în poze și am folosit o tavă dreptunghiulară mare.
Pregătiți fructele și măcinați fin macul (în aparatul de măcinat cafea sau blender).
Puteți și să nu măcinați macul, dar se vor simți bobițele între dinți.
Bateți spumă albă ouăle cu zahărul, adăugați smântâna și amestecați.
Apoi adăugați făina și praful de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Și ultimul puneți macul măcinat, amestecați.
Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt, nivelați și întindeți pe toată suprafața.
Puneți vișinele/fructele deasupra.
Dați prăjitura la cuptor preîncălzit la 150-180 grade și lăsați aproximativ 40 minute, până se rumenește frumos.
Lăsați apoi să se răcorească bine.
Serviți și porționați după preferințe.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.