Dacă aveți ceva gânduri că mâncați prea multă salată de roșii și mai puțin din alte legume în acest sezon, vă recomand să adăugați în salata de roșii niște buchețele de broccoli fiert corect. Nouă ne place mult această variantă, mai ales că este sănătoasă și dietetică.
Sosul de iaurt cu usturoi este exact ce trebuie, se potrivește perfect cu legumele și vă face s-o savurați cu cea mai mare plăcere. Recomand și la prânz și la cină cu un pește sau carne, delicios și fără probleme cu silueta și sănătatea.
Preparăm sosul primul:
- amestecați iaurtul cu usturoiul pisat, potriviți de sare și lăsați la o parte până sunt gata legumele.
Roșiile le tăiați bucățele mici sau cubulețe, puneți în farfuria în care veți servi salata.
Foarte important să fierbeți corect broccoli, să nu-l faceți terci pentru că nu va mai avea nici un farmec în salată:
- puneți la fiert o oala cu apă
- când începe să fiarbă, adăugați sarea și broccoli desfăcut buchețele
- lăsați 3-4 minute să fiarbă
- apoi obligatoriu după acest timp le scoateți într-un bol cu apă rece și mai schimbați de 2-3 ori apa până se răcește complet broccoli
Așa veți avea niște broccoli crocant, frumos și gustos, nu un terci moale și scârbos. Legumele au proprietatea să se mai gătească în continuare chiar dacă le scoateți din apă în care au fiert, deci trebuie obligatoriu răcite repede să fie al dente.
Puneți broccoli-ul peste roșii.
Distribuiți sosul de iaurt peste legume.
Puneți și ceapa tăiată mărunt sau solzișori.
Salata este gata de servit, ar fi bine s-o amestecați chiar atunci când vă apucați s-o mâncați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.