Daca aveti ceva ganduri ca mancati prea multa salata de rosii si mai putin din alte legume in acest sezon, va recomand sa adaugati in salata de rosii niste buchetele de broccoli fiert corect. Noua ne place mult aceasta varianta, mai ales ca este sanatoasa si dietetica.
Sosul de iaurt cu usturoi este exact ce trebuie, se potriveste perfect cu legumele si va face s-o savurati cu cea mai mare placere. Recomand si la pranz si la cina cu un peste sau carne, delicios si fara probleme cu silueta si sanatatea.
Preparam sosul primul:
- amestecati iaurtul cu usturoiul pisat, potriviti de sare si lasati la o parte pana sunt gata legumele.
Rosiile le taiati bucatele mici sau cubulete, puneti in farfuria in care veti servi salata.
Foarte important sa fierbeti corect broccoli, sa nu-l faceti terci pentru ca nu va mai avea nici un farmec in salata:
- puneti la fiert o oala cu apa
- cand incepe sa fiarba, adaugati sarea si broccoli desfacut buchetele
- lasati 3-4 minute sa fiarba
- apoi obligatoriu dupa acest timp le scoateti intr-un bol cu apa rece si mai schimbati de 2-3 ori apa pana se racesce complet broccoli
Asa veti avea niste broccoli crocant, frumos si gustos, nu un terci moale si scarbos. Legumele au proprietatea sa se mai gateasca in continuate chiar daca le scoateti din apa in care au fiert, deci trebuie obligatoriu racite repede sa fie al dente.
Puneti broccoli-ul peste rosii.
Distribuiti sosul de iaurt peste legume.
Puneti si ceapa taiata marunt sau solzisori.
Salata este gata de servit, ar fi bine s-o amestecati chiar atunci cand va apucati s-o mancati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.