Îmi place acum să prepar deserturi rapide pe care să le pot combina cu fructe proaspete - această budincă mi s-a părut foarte fină, taman bună lângă niște coacăze aromate.
A fost foarte reușită - fină, cu aromă foarte subtilă de ciocolată albă, v-o recomand cu mare încredere.
Ouăle se bat spumă cu cele 50g de zahăr.
Adăugați smântâna, brânza și amidonul, amestecați bine.
Dacă aveți brânză simplă de casă ar fi bine s-o treceți printr-un blender sau sită, să fie mai fină la compoziție.
Topiți ciocolata albă pe baie de aburi sau în microunde - și o adăugați la compoziția de mai sus, amestecați bine.
Turnați budinca într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt - tava mea este de 20cm diametru, dacă aveți tava simplă de pandișpan dublați ingredientele.
Coaceți budinca la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 35-40 minute.
La început se va ridica dar după ce o scoateți și se răcorește se va lăsa înapoi, este normal pentru o budincă cu brânză.
O serviți caldă sau rece, cu puțină smântână, fructe sau ciocolată albă topită.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.