Recomand la toți această rețetă, este nu numai dietetic dar și foarte gustos și sățios. Încercați cu încredere!
Pregați infuzia de ceai - turnați 200ml de apă clocotită peste 1-2 lingurițe de ceai, lăsați 10-15 min.
Spălați fructele uscate, eu am pus stafide, prune și caise uscate.
Fructele mai mari le tăiați bucățele mici, apoi turnați peste ele 150ml de infuzie de ceai fierbinte - să se mai înmoaie puțin. Lăsați încă 10 min, timp în care pregătiți restul ingredientelor.
Se bat ouăle cu zahărul.
Peste ouă adăugați infuzia de ceai cu fructe.
Apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt și fulgii de ovăz/tărâțe, dacă este cazul.
Amestecați bine cu telul.
Turnați aluatul într-o formă unsă cu unt sau așternută cu hârtie de copt (recomand această variantă).
Lăsați checul la cuptor, la foc moderat aproximativ 45-60 min - până se rumenește.
După ce se răcorește îl scoateți din forma de chec și lăsați să se mai răcească.
Checul este delicios și foarte sățios - la mine de la ceaiul de iasomie avea și o aromă ușoară de flori....
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.