Recomand la toti aceasta reteta, este nu numai dietetic dar si foarte gustos si satios. Incercati cu incredere!
Pregatiti infuzia de ceai - turnati 200ml de apa clocotita peste 1-2 lingurite de ceai, lasati 10-15 min.
Spalati fructele uscate, eu am pus stafide, prune si caise uscate.
Fructele mai mari le taiati bucatele mici, apoi turnati peste ele 150ml de infuzie de ceai fierbinte - sa se mai inmoaie putin. Lasati inca 10 min, timpul in care pregatiti restul ingredientelor.
Se bat ouale cu zaharul.
Peste oua adaugati infuzia de ceai cu fructe.
Apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt si fulgii de ovaz/tarate, daca este cazul.
Amestecati bine cu telul.
Turnati aluatul intr-o forma unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt(recomand aceasta varianta).
Lasati checul la cuptor, la foc moderat aproximativ 45-60 min - pana se rumeneste.
Dupa ce se racoreste il scoateti din forma de chec si lasati sa se mai raceasca.
Checul este delicios si foarte satios - la mine de la ceaiul de iasomie avea si o aroma usoara de flori....
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.