O rețetă foarte bună și salvatoare pentru o cină sănătoasă și rapidă, și nu numai - merge perfect la orice masă, dar anume așa combinație de ingrediente este recomandată pentru cină (legume, proteine și fără carbohidrați).
Ingredientele sunt pentru 2 porții, și fiecare conține cam 200kcal - și toate aceste calorii sunt gustoase și sățioase. Noi le-am servit cu niște iaurt de 2% grăsime, cremos și gros (marca Oly).
Singura observație la rețetă: aveți grijă să le faceți pe tigaie bună antiaderentă, fiindcă nu conțin făină sunt ceva mai moi și trebuie puțină îndemânare să le întoarceți atent cu o spatulă. Dacă tigaia este mai lipicioasă, s-ar putea să nu le mai puteți întoarce și se vor rupe. O altă variantă ar fi să turnați compoziția într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt și să faceți un fel de budincă - nu am încercat așa să fac, urmează să testez.
Într-un bol, dați prin răzătoare dovleceii și telemeaua.
Adăugați ouăle și piperul măcinat - sare nu trebuie pentru că este suficientă de la telemea.
Amestecați bine cu o furculiță sau lingură.
Încingeți bine o tigaie antiaderentă și cu o lingură puneți compoziția de dovlecei.
Le coaceți la foc mic-mediu, până se rumenesc bine dedesubt.
Aveți grijă să faceți frigănele imediat ce ați preparat compoziția, nu o lăsați să stea pentru că vor lăsa zeamă dovleceii și vor fi ceva mai greu de copt.
Le întoarceți atent cu o spatulă, s-ar putea să vă pară mai moi și cruzi, dar fără grijă sunt în regulă așa.
Mai lăsați să se coacă bine și pe partea cealaltă.
Dacă nu vă descurcați cu ele la copt, adăugați totuși 1-2 linguri de făină în compoziție. La mine a fost ok și fără făină.
Le serviți calde cu puțin iaurt - puteți să-l mai dregeți cu puțină verdeață și usturoi.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.