Imi place foarte mult sa gasesc combinatii sanatoase pentru micul dejun ca alternativa la nesanatoasele mezeluri pentru sandwich-urile clasice. Pate-urile de legume, vegetariene sunt excelenta sursa de proteine si vitamine, si la sigur sanatoase.
Am mai facut o varianta de pate de ciuperci mai inainte, dar la sugestia Nataliei am incercat si aceasta varianta, cu sos de soia. Este foarte bun pate-ul, il fac acum foarte des si tocmai am prins ocazia sa fac poze sa va arat si voua reteta. Cu painica integrala merge excelent la micul dejun - gustos, sanatos, satios si dietetic.
Taiati ceapa julien si o puneti la calit intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei si jumate de pahar de apa.
Este gata cand se evapora apa si ceapa se caleste usor.
O scoateti intr-o farfurie si lasati la o parte.
In tigaie puneti ciupercile spalate bine si taiate bucati, adaugati jumate de pahar de apa si lasati la calit/fiert.
Cam dupa 10 minute apa din ciuperci se va evapora si vor incepe sa se rumeneasca(chiar si fara ulei).
Cand s-au rumenit putin adaugati sosul de soia, mai amestecati si opriti focul.
Puneti intr-un blender ciupercile si ceapa, le pasati bine pana la consistenta care va place.
Potriviti de sare si piper, aveti grija cu sarea pt ca sosul de soia este sarat.
Si gata, bun de servit si cald si rece.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.