Îmi place foarte mult să găsesc combinații sănătoase pentru micul dejun ca alternativă la nesănătoasele mezeluri pentru sandwich-urile clasice. Pate-urile de legume, vegetariene sunt o excelentă sursă de proteine și vitamine, și la sigur sănătoase.
Am mai făcut o variantă de pate de ciuperci mai înainte, dar la sugestia Nataliei am încercat și această variantă, cu sos de soia. Este foarte bun pate-ul, îl fac acum foarte des și tocmai am prins ocazia să fac poze să vă arăt și vouă rețeta. Cu pâinica integrală merge excelent la micul dejun - gustos, sănătos, sățios și dietetic.
Tăiați ceapa julienne și o puneți la călit într-o tigaie cu 1 lingură de ulei și jumătate de pahar de apă.
Este gata când se evaporă apa și ceapa se călește ușor.
O scoateți într-o farfurie și lăsați la o parte.
În tigaie puneți ciupercile spălate bine și tăiate bucăți, adăugați jumătate de pahar de apă și lăsați la călit/fiert.
Cam după 10 minute apa din ciuperci se va evapora și vor începe să se rumenească (chiar și fără ulei).
Când s-au rumenit puțin, adăugați sosul de soia, mai amestecați și opriți focul.
Puneți într-un blender ciupercile și ceapa, le pasați bine până la consistența care vă place.
Potriviți de sare și piper, aveți grijă cu sarea, pentru că sosul de soia este sărat.
Și gata, bun de servit și cald și rece.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.