Am primit un mail zilele trecute sa mai pun ceva retete de post, ma tot framantam ce sa fac interesant si cand m-am uitat in farfuria mea cu mic dejun, am zis "de ce nu?". De multe ori chestiile simple si banale, care par sa fie de la sine intelese, nu le facem daca nu avem niste cantitari exacte si combinatii corecte.
Aceasta salata de fructe o fac la recomandarea nutritionistului pentru micul dejun si de cateva luni este preferata mea, o consider ca alintare - desert si mic dejun satios combinate foarte reusit si bine.
Regula principala este sa fie 400g fructe(diverse combinatii), doar sa aveti grija daca puneti boabe de struguri sau prune folositi doar 50g din fiecare. Combinatia de mai jos este cea mai reusita, dar fiecare fruct il mai inlocuiesc periodic dupa chef si pofta, voi da variante la ingrediente.
Pentru micul dejun este varianta perfecta, aceasta portie din reteta contine 400ckal, nu va ganditi deloc la mancare pana la pranz, tine foarte bine de foame.
Deci, un desert de post, sanatos si foarte gustos! Si nu avem treaba la cuptor sau aragaz deloc :)
Curatati si masurati cantitatile de fructe din reteta.
Le taiati cubulete mai mari.
Puneti in farfurie, adaugati fructele de padure.
Masurati si adaugati fulgii de ovaz.
Urmeaza semintele de floarea soarelui...
...si mierea.
Amestecati usor si lasati 1-2 minute sa se patrunda fulgii de cereale cu sucul fructelor si miere.
Si gata, avem mic dejun, desert de post, sanatos, satios - un vis!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.