Rețeta am zărit-o pe un forum și imediat am și încercat pentru că vroiam o garnitură de legume la cina de seară, dar nu prea aveam chef să mă complic cu statul mult în bucătărie.
A început să-mi placă mirosul încă din faza de preparare, au aromat toată casa legumele astea - zici că făcusem cine știe ce mâncare sofisticată :)
Vi le recomand, sunt foarte gustoase, aromate și frumoase - le puteți combina cu orice mâncare vă place, sau servite simple calde/reci cu pâinică proaspătă.
Spălați și pregătiți legumele.
Le tăiați cubulețe de mărime medie și le puneți într-un bol adânc.
Amestecați sosul de soia cu oțetul și uleiul, tot acolo adăugați usturoiul pisat.
Turnați acest sos peste legume și amestecați bine.
Lăsați o oră să se marineze.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă, puneți legumele în ea și dați la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 200 grade.
Ar fi bine ca după 20 minute de stat în cuptor să amestecați legumele cu o spatulă sau lingură.
Când sunt gata, le scoateți și potriviți de sare dacă este nevoie(în caz că sosul de soia nu este foarte sărat).
Sunt bune și calde și reci cu orice preferați - carne, orez, cartofi, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.