Legume aromate la cuptor

Reteta am zarit-o pe un forum si imediat am si incercat pentru ca vroiam o garnitura de legume la cina de seara, dar nu prea aveam chef sa ma complic cu statul mult in bucatarie.

A inceput sa-mi placa mirosul inca din faza de preparare, au aromat toata casa legumele astea - zici ca facusem cine site ce mancare sofisticata :)

Vi le recomand, sunt foarte gustoase, aromate si frumoase - le puteti combina cu orice mancare va place, sau servite simple calde/reci cu painica proaspata.

Ingrediente
Vinete
1 buc
Ardei gras
1 buc
Dovlecel
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Otet
1 lingura
eu am pus otet balsamic
Sos de soia
2 linguri
Ulei de masline
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati si pregatiti legumele.

Legume aromate la cuptor - Pas 1
Pas 2

Le taiati cubulete de marime medie si le puneti intr-un bol adanc.

Legume aromate la cuptor - Pas 2
Pas 3

Amestecati sosul de soia cu otetul si uleiul, tot acolo adaugati usturoiul pisat.

Legume aromate la cuptor - Pas 3
Pas 4

Turnati acest sos peste legume si amestecati bine.

Lasati o ora sa se marineze.

Legume aromate la cuptor - Pas 4
Pas 5

Asterneti cu hartie de copt o tava, puneti legumele in ea si dati la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 200 grade.

Legume aromate la cuptor - Pas 5
Pas 6

Ar fi bine ca dupa 20 minute de stat in cuptor sa amestecati legumele cu o spatula sau lingura.

Cand sunt gata, le scoateti si potriviti de sare daca este nevoie(in caz ca sosul de soia nu este foarte sarat).

Legume aromate la cuptor - Pas 6
Pas 7

Sunt bune si calde si reci cu orice preferati - carne, orez, cartofi, etc.

Pofta Buna!

Legume aromate la cuptor - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Sursa: VK