Încă o rețetă cu vinete și unul din aperitivele mele preferate, aceste rulouri le-am făcut de nenumărate ori și de fiecare dată mă gândesc că este o combinație mai ciudată dar foarte reușită.
Dacă sunteți mai sceptici ref. la gustul de nuci, puteți inițial să puneți și ceva cașcaval ras în umplutură, va mai lua din gustul specific nucilor.
În varianta mai light înlocuiți maioneza cu iaurt sau faceți o combinație mai potrivită.
Vinetele se taie felii lungi și se fac pe grătar sau le puteți prăji în ulei, sau le stropiți cu puțin ulei și coaceți la cuptor pe hârtie de copt sau tavă teflonată.
Nucile le măcinați bine într-un robot.
Într-un bol amestecați nucile cu maioneză, usturoiul pisat și cașcavalul ras mărunt.
Potriviți de sare dacă mai este nevoie.
Puneți câte o lingură de umplutură pe fiecare felie de vinete.
Și rulați bine.
Le aranjați frumos pe farfurie și ornați cu ceva verdeață.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.