Inca o reteta cu vinete si unul din aperitivele mele preferate, aceste rulouri le-am facut de nenumarate ori si de fiecare data ma gandesc ca este o combinatie mai ciudata dar foarte reusita.
Daca sunteti mai sceptitici ref. la gustul de nuci puteti initial sa puneti si ceva cascaval ras in umplutura, va mai lua din gustul specific nucilor.
In varianta mai light inlocuiti maioneza cu iaurt sau faceti o combinatie mai potrivita.
Vinetele se taie felii lungi si se fac pe gratar sau le puteti praji in ulei, sau le stropiti cu putin ulei si coaceti la cuptor pe hartie de copt sau tava teflonata.
Nucile le macinati bine intr-un robot.
Intr-un bol amestecati nucile cu maioneza, usturoiul pisat si cascavalul ras marunt.
Potriviti de sare daca mai este nevoie.
Puneti cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de vinete.
Si rulati bine.
Le aranjati frumos pe farfurie si ornati cu ceva verdeata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.