Ma tot feream sa gatesc peste la gratar, de fiecare data imi ramane jumate de peste lipit de tigaie sau pe grill si nici gustul nu era asa extraordinar.
De ceva timp suntem dependenti de dorada, gatita in mare parte la cuptor, simpla sau cu legume - dar vroiam o schimbare. Cum am vazut metoda cu hartia de copt pe internet am incercat-o in aceeasi zi si am ramas foarte impresionati - sotul a zis ca numai asa sa-i fac dorada. Iese foarte buna, fiindca nu este un peste uscat face crusta gustoasa si carnea ramane frageda si moale, deloc inecacioasa.
Am incercat sa fac la fel si pastravul, a fost bunicel dar fiind putin mai uscat s-a cam lipit de hartie, si s-a rupt. Recomand sa nu-l faceti intreg da jumatati sau bucati, sa va fie mai usor de manevrat pe grill.
Pestele se curata si spala bine, il uscati bine cu niste servetele de hartie.
Stropiti cu putin ulei si il intindeti usor cu degetele sau o pensula.
Se poate presara sarea acum sau dupa ce o gatiti chiar la servire.
Incingeti bine tigaia grill, puneti o bucata de hartie de copt in ea si pe hartie pestele.
Dar atentie, tigaia chiar trebuie sa fie foarte fierbinte!
Lasati pestele cam 7-10 minute sa stea nemiscat(incercati sa nu umblati la el in timp ce se face).
Apoi cu o spatula intoarceti atent pe partea cealalta si mai lasati 7-10 minute.
Il serviti cu orice garnitura va place - aici o salata fresh de mango cu castravete - urmeaza si reteta :)
Si aici o sectiune, carnea de dorada este foarte gustoasa si frageda, chiar va recomand sa incercaiti - este si preferata Sofiei, mananca un peste fara nici un efort din partea noastra :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.