Dovleac copt cu usturoi si busuioc

Va spuneam ca anul acesta avem dovleci multi din gradina de acasa, dupa ce ne-am saturat bine de placinta cu dovleac am dat intamplator peste aceasta reteta. Sincera sa fiu am fost sceptica pe parcursul la tot procesul de preparare(si nu aveam de pierdut, ca se strica dovlecii daca nu-i gatesc), dar rezultatul a fost uimitor. Sotul a cerut a 2-a portie, a recunoscut si el ca nu s-a asteptat la asa un gust fain.

Noi l-am servit cu branza si smantana, fara carne si alte legume, am avut o cina foarte satioasa si deosebita.

La gust as zice ca este ceva mediu intre morcov copt si cartofi, chiar merita sa incercati.

Ingrediente
Dovleac
1 kg
Ulei de masline
50 ml
sau ulei simplu
Sare
0.5 lingurite
Usturoi (catei)
5 buc
Busuioc uscat
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie felii cam de 1-1.5 cm grosime.

Dovleac copt cu usturoi si busuioc - Pas 1
Pas 2

Uleiul se amesteca cu sarea, busuiocul si usturoiul pisat.

Dovleac copt cu usturoi si busuioc - Pas 2
Pas 3

Aranjati dovleacul intr-o tava de cuptor.

Folosind o pensula ungeti feliile de dovleac cu amestecul de ulei si mirodenii.

Dovleac copt cu usturoi si busuioc - Pas 3
Pas 4

Il puneti la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.

La mine s-a copt frumos deasupra si s-a rumenit si dedesubt.

Dovleac copt cu usturoi si busuioc - Pas 4
Pas 5

Lasati cam 15 minute sa se racoreasca si serviti cu orice va place - ca garnitura de legume, sau pe langa niste branza cu smantana.

Pofta Buna!

Dovleac copt cu usturoi si busuioc - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min