Va spuneam ca anul acesta avem dovleci multi din gradina de acasa, dupa ce ne-am saturat bine de placinta cu dovleac am dat intamplator peste aceasta reteta. Sincera sa fiu am fost sceptica pe parcursul la tot procesul de preparare(si nu aveam de pierdut, ca se strica dovlecii daca nu-i gatesc), dar rezultatul a fost uimitor. Sotul a cerut a 2-a portie, a recunoscut si el ca nu s-a asteptat la asa un gust fain.
Noi l-am servit cu branza si smantana, fara carne si alte legume, am avut o cina foarte satioasa si deosebita.
La gust as zice ca este ceva mediu intre morcov copt si cartofi, chiar merita sa incercati.
Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie felii cam de 1-1.5 cm grosime.
Uleiul se amesteca cu sarea, busuiocul si usturoiul pisat.
Aranjati dovleacul intr-o tava de cuptor.
Folosind o pensula ungeti feliile de dovleac cu amestecul de ulei si mirodenii.
Il puneti la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
La mine s-a copt frumos deasupra si s-a rumenit si dedesubt.
Lasati cam 15 minute sa se racoreasca si serviti cu orice va place - ca garnitura de legume, sau pe langa niste branza cu smantana.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.