Vă spuneam că anul acesta avem dovleci mulți din grădina de acasă, după ce ne-am săturat bine de plăcintă cu dovleac am dat întâmplător peste această rețetă. Sinceră să fiu am fost sceptică pe parcursul la tot procesul de preparare (și nu aveam de pierdut, că se strică dovlecii dacă nu-i gătesc), dar rezultatul a fost uimitor. Soțul a cerut a 2-a porție, a recunoscut și el că nu s-a așteptat la așa un gust fain.
Noi l-am servit cu brânză și smântână, fără carne și alte legume, am avut o cină foarte sățioasă și deosebită.
La gust aș zice că este ceva mediu între morcov copt și cartofi, chiar merită să încercați.
Dovleacul se curăță de coajă și semințe, se taie felii cam de 1-1.5 cm grosime.
Uleiul se amestecă cu sarea, busuiocul și usturoiul pisat.
Aranjați dovleacul într-o tavă de cuptor.
Folosind o pensulă ungeți feliile de dovleac cu amestecul de ulei și mirodenii.
Îl puneți la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
La mine s-a copt frumos deasupra și s-a rumenit și dedesubt.
Lăsați cam 15 minute să se răcorească și serviți cu orice vă place - ca garnitură de legume, sau pe lângă niște brânză cu smântână.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.