Cu gogosarii in otet, la fel ca si la reteta de Castraveti in otet mi-a luat mult timp pana am gasit o combinatie si reteta buna de gogosari in otet, in acelasi timp simpla, fara prea multe operatiuni de conservare/sterilizare. Multumiri multe utilizatoarei site-ului Tia pentru reteta sugerata in comentariile la Gogosarii marinati(alta reteta, gogosarii au un gust mai dulce).
Am facut in asa fel gogosarii deja de 3 ani, si sunt exact cum trebuie sa fie - picanti, crocanti - desi nu suntem mari amatori de muraturi in otet, sunt nelipsite in Salata de boeuf. Asa ca in fiecare an ma asigur ca am productie proprie de castraveti si gogosari in otet, macar cate 10 borcane de fiecare. Apropo castravetii facuti dupa aceasta reteta sunt la fel, foarte deliciosi si gustosi, acum am pus si niste gogonele, conopida si varza rosie, sa vedem cum vor fi.
Pentru cei mai pofticiosi sugestie - puteti face o casoleta mica si lasata 3 zile in marinada, apoi pastrati la frigider - deja veti putea degusta si savura o prima tura de gogosari.
Va invit la comentarii sa scrieti sugestii si retetele voastre, intotdeauna este loc de mai bine, nu?
Gogosarii se spala si se curata - le taiati felii potrivite, aveti grija sa folositi manusi de protectie.
Borcanele se spala si usuca bine,
In fiecare adaugati cate 1 lingurita boabe de mustar.
Si incepeti sa umpleti borcanele cu feliile de gogosari.
Nu uitati sa mai puneti cate o bucata de radacina de hrean,usturoi, frunze de telina(eu acum nu am pus) si optional buchetele de conopida.
Asa continuati pana umpleti toate borcanele.
Eu de obicei fac 10 borcane+1 casoleta pentru consum rapid.
Intr-o cratita de minim 5 litri amestecati apa cu otetul, sarea si zaharul.
Lasati sa fiarba.
Turnati marinada fierbinte in borcane si imediat le puneti capace.
Sigilati bine si intoarceti borcanele cu fundul in sus. Asa ar fi bine sa ramana 1-2 zile.
Casoleta o umpleti cu marinada, lasati 2 zile la temperatura camerei apoi puneti in frigider si puteti deja sa va delectati.
Aici castravetii si borcanele de test cu gogonele si varza rosie.
Datorita casoletei va pot arata si gogosarii fara borcane.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.