Gogoșari în oțet

Cu gogoșarii în oțet, la fel ca și la rețeta de Castraveți în oțet mi-a luat mult timp până am găsit o combinație și rețetă bună de gogoșari în oțet, în același timp simplă, fără prea multe operațiuni de conservare/sterilizare. Mulțumiri multe utilizatoarei site-ului Tia pentru rețeta sugerată în comentariile la Gogoșarii marinați (altă rețetă, gogoșarii au un gust mai dulce).

Am făcut în așa fel gogoșarii deja de 3 ani, și sunt exact cum trebuie să fie - picanți, crocanți - deși nu suntem mari amatori de murături în oțet, sunt nelipsite în Salata de boeuf. Așa că în fiecare an mă asigur că am producție proprie de castraveți și gogoșari în oțet, măcar câte 10 borcane de fiecare. Apropo castraveții făcuți după această rețetă sunt la fel, foarte delicioși și gustoși, acum am pus și niște gogonele, conopidă și varză roșie, să vedem cum vor fi.

Pentru cei mai pofticioși sugestie - puteți face o caserolă mică și lăsată 3 zile în marinadă, apoi păstrați la frigider - deja veți putea degusta și savura o primă tură de gogoșari.

Vă invit la comentarii să scrieți sugestii și rețetele voastre, întotdeauna este loc de mai bine, nu?

Ingrediente
Gogoșari roșii
5 kg
pentru aproximativ 14 borcane
Oțet
1 l
pentru cei din România sugerez să luați Oțet de Topoloveni, pentru ceilalți merge și orice alt oțet de 9%
Apă
3.8 l
   
Sare
10 linguri
sare de murături
Zahăr
25 linguri
   
Muștar boabe
14 lingurite
câte 1 linguriță la borcan de 800ml - Mai puteți adăuga piper negru, usturoi, frunze de țelină și rădăcină de hrean
Pași de urmat
Pas 1

Gogoșarii se spală și se curăță - le tăiați felii potrivite, aveți grijă să folosiți mănuși de protecție.

Gogoșari în oțet - Pas 1
Pas 2

Borcanele se spală și usucă bine,

În fiecare adăugați câte 1 linguriță boabe de muștar.

Gogoșari în oțet - Pas 2
Pas 3

Și începeți să umpleți borcanele cu feliile de gogoșari.

Nu uitați să mai puneți câte o bucată de rădăcină de hrean, usturoi, frunze de țelină (eu acum nu am pus) și opțional buchețele de conopidă.

Gogoșari în oțet - Pas 3
Pas 4

Așa continuați până umpleți toate borcanele.

Eu de obicei fac 10 borcane + 1 caserolă pentru consum rapid.

Gogoșari în oțet - Pas 4
Pas 5

Într-o cratiță de minim 5 litri amestecați apa cu oțetul, sarea și zahărul.

Lăsați să fiarbă.

Gogoșari în oțet - Pas 5
Pas 6

Turnați marinada fierbinte în borcane și imediat le puneți capace.

Gogoșari în oțet - Pas 6
Pas 7

Sigilați bine și întoarceți borcanele cu fundul în sus. Așa ar fi bine să rămână 1-2 zile.

Gogoșari în oțet - Pas 7
Pas 8

Caserola o umpleți cu marinadă, lăsați 2 zile la temperatura camerei apoi puneți în frigider și puteți deja să vă delectați.

Gogoșari în oțet - Pas 8
Pas 9

Aici castraveții și borcanele de test cu gogonele și varză roșie.

Gogoșari în oțet - Pas 9
Pas 10

Datorită caserolei vă pot arăta și gogoșarii fără borcane.

Poftă Bună!

Gogoșari în oțet - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg (14 borcane de 800ml)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: Tia