Pui la cuptor cu iaurt și lămâie

O mâncare foarte bună, simplă și rapidă, în același timp ceva mai deosebită de puiul clasic la cuptor. Carnea este moale și fragedă cu crustă gustoasă și aromată, chiar și Sofia a remarcat că miroase bine, este delicioasă și să-i mai fac.

Aveți grijă să nu puneți așa multe felii de lămâie în carne ca mine, au dat o notă puțin amăruie - a fost ok de mâncat dar se putea și mai bine.

Ingrediente
Carne de pui
1 kg
eu am folosit pulpe de pui dezosate și fără piele
Lapte bătut/iaurt/chefir
1 pahar
pahar de 250-300ml
Lămâie
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Boia ardei dulce sau iute
0.5 lingurite
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Carnea de pui se spală și se pune într-o tavă de cuptor - tava nu trebuie unsă cu ulei.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 1
Pas 2

Peste carne puneți sarea, piperul, boiaua de ardei și usturoiul pisat - amestecați bine cu mâinile, să fie toate bucățile acoperite cu mirodenii.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 2
Pas 3

Stoarceți sucul de la 1 lămâie peste carne.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 3
Pas 4

Și turnați iaurtul/chefîrul, amestecați bine.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 4
Pas 5

Atenție la pasul acesta:

- puteți să nu puneți deloc felii de la lămâia pe care ați scurs-o mai sus

- dacă totuși ați vrea pt o ușoară aromă, puneți nu mai mult de 2 felii.

Eu am pus-o pe toată și a fost carnea puțin amară.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 5
Pas 6

Coaceți la cuptor preîncălzit la 180-200 grade pentru 40 minute.

Ar fi bine să lăsați până se face așa o crustă frumoasă deasupra.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 6
Pas 7

Serviți cu orice garnitură preferată - legume, orez, cartofi, etc.

Poftă Bună!

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min