O mâncare foarte bună, simplă și rapidă, în același timp ceva mai deosebită de puiul clasic la cuptor. Carnea este moale și fragedă cu crustă gustoasă și aromată, chiar și Sofia a remarcat că miroase bine, este delicioasă și să-i mai fac.
Aveți grijă să nu puneți așa multe felii de lămâie în carne ca mine, au dat o notă puțin amăruie - a fost ok de mâncat dar se putea și mai bine.
Carnea de pui se spală și se pune într-o tavă de cuptor - tava nu trebuie unsă cu ulei.
Peste carne puneți sarea, piperul, boiaua de ardei și usturoiul pisat - amestecați bine cu mâinile, să fie toate bucățile acoperite cu mirodenii.
Stoarceți sucul de la 1 lămâie peste carne.
Și turnați iaurtul/chefîrul, amestecați bine.
Atenție la pasul acesta:
- puteți să nu puneți deloc felii de la lămâia pe care ați scurs-o mai sus
- dacă totuși ați vrea pt o ușoară aromă, puneți nu mai mult de 2 felii.
Eu am pus-o pe toată și a fost carnea puțin amară.
Coaceți la cuptor preîncălzit la 180-200 grade pentru 40 minute.
Ar fi bine să lăsați până se face așa o crustă frumoasă deasupra.
Serviți cu orice garnitură preferată - legume, orez, cartofi, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.