O mancare foarte buna, simpla si rapida, in acelasi timp ceva mai deosebita de puiul clasic la cuptor. Carnea este moale si frageda cu crusta gustoasa si aromata, chiar si Sofia a remarcat ca miroase bine, este delicioasa si sa-i mai fac.
Aveti grija sa nu puneti asa multe felii de lamaie in carne ca mine, au dat o nota putin amaruie - a fost oke de mancat dar se putea si mai bine.
Carnea de pui se spala si se pune intr-o tava de cuptor - tava nu trebuie unsa cu ulei.
Peste carne puneti sarea, piperul, boiaua de ardei si usturoiul pisat - amestecati bine cu mainile, sa fie toate bucatile acoperite cu mirodenii.
Stoarceti sucul de la 1 lamaie peste carne.
Si turnati iaurtul/kefirul, amestecati bine.
Atentie la pasul acesta:
- puteti sa nu puneti deloc felii de la lamaia pe care ati scurs-o mai sus
- daca totusi ati vrea pt o usoara aroma, puneti nu mai mult de 2 felii.
Eu am pus-o pe toata si a fost carnea putin amara.
Coaceti la cuptor preincalzit la 180-200 grade pentru 40 minute.
Ar fi bine sa lasati pana se face asa o crusta frumoasa deasupra.
Serviti cu orice garnitura preferata - legume, orez, cartofi, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.