Pui la cuptor cu iaurt si lamaie

O mancare foarte buna, simpla si rapida, in acelasi timp ceva mai deosebita de puiul clasic la cuptor. Carnea este moale si frageda cu crusta gustoasa si aromata, chiar si Sofia a remarcat ca miroase bine, este delicioasa si sa-i mai fac.

Aveti grija sa nu puneti asa multe felii de lamaie in carne ca mine, au dat o nota putin amaruie - a fost oke de mancat dar se putea si mai bine.

Ingrediente
Carne de pui
1 kg
eu am folosit pulpe de pui dezosate si fara piele
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
pahar de 250-300ml
Lamaie
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Boia ardei dulce sau iute
0.5 lingurite
Sare
1 lingurita
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea de pui se spala si se pune intr-o tava de cuptor - tava nu trebuie unsa cu ulei.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 1
Pas 2

Peste carne puneti sarea, piperul, boiaua de ardei si usturoiul pisat - amestecati bine cu mainile, sa fie toate bucatile acoperite cu mirodenii.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 2
Pas 3

Stoarceti sucul de la 1 lamaie peste carne.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 3
Pas 4

Si turnati iaurtul/kefirul, amestecati bine.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 4
Pas 5

Atentie la pasul acesta:

- puteti sa nu puneti deloc felii de la lamaia pe care ati scurs-o mai sus

- daca totusi ati vrea pt o usoara aroma, puneti nu mai mult de 2 felii.

Eu am pus-o pe toata si a fost carnea putin amara.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 5
Pas 6

Coaceti la cuptor preincalzit la 180-200 grade pentru 40 minute.

Ar fi bine sa lasati pana se face asa o crusta frumoasa deasupra.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 6
Pas 7

Serviti cu orice garnitura preferata - legume, orez, cartofi, etc.

Pofta Buna!

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min