Nici nu știam cum să-i spun corect, de fapt este ceva mediu între pâine și plăcintă pufoasă cu miros de ierburi. Modul de asamblare și servire este foarte comod și interesant, bineînțeles că se poate și tăia felii, noi am preferat să rupem fiecare rulou separat.
Merge perfect pe lângă o ciorbă, dar și ca atare, eventual cu o salată pe lângă - este pufoasă, fragedă, aromată cu găuri de la cașcavalul topit.
Într-un bol adânc dizolvați drojdia cu zahărul și apa caldă (aveți grijă să nu fie fierbinte), lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă.
După acest timp adăugați uleiul și sarea, amestecați.
Adăugați făina și frământați aluatul.
Îl lăsați în bol pentru aproximativ 1 oră să crească - își va mări cam dublu volumul.
După 1 oră îl mai frământați puțin pe masa presărată cu făină, să fie neted și frumos.
Lăsați-l 10 minute la odihnit.
Întindeți din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.
Presărați deasupra ierburile uscate.
Apoi tăiați foaia de aluat în pătrate medii, în mijloc puneți câte puțin cașcaval dat prin răzătoare.
Și rulați fiecare pătrat, cât mai strâns posibil.
Aranjați rulourile într-o tavă unsă cu puțin ulei.
Ale mele au încăput perfect într-o tavă de 28cm diametru.
Ungeți cu ou bătut și presărați deasupra susan, lăsați 30 minute să crească la temperatura camerei.
Observați că după ce crește se vor închide chiar și eventualele goluri între rulouri.
Coaceți 35-40 de minute la cuptor preîncălzit la 150-180 grade.
Dacă se rumenește prea repede puneți o folie de aluminiu deasupra, dar lăsați tot timpul la cuptor.
După ce este gata, acoperiți tava cu un prosop de bucătărie și lăsați 10 minute.
Aveți grijă să nu lăsați pâinea mai mult de 10 minute în tavă, se va aburi prea tare și să nu fie umedă.
O scoateți din tavă pe un platou și lăsați să se mai răcorească - este delicioasă și caldă și rece, noi am rupt bucățele de rulouri din ea.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.