Nici nu stiam cum sa-i spun corect, de fapt este ceva mediu intre paine si placinta pufoasa cu miros de ierburi. Modul de asamblare si servire este foarte comod si interesant, bineinteles ca se poate si taia felii, noi am preferat sa rupem fiecare rulou separat.
Merge perfect pe langa o ciorba, dar si ca atare, eventual cu o salata pe langa - este pufoasa, frageda, aromata cu gauri de la cascavalul topit.
Intr-un bol adanc dizolvati drojdia cu zaharul si apa calda(aveti grija sa nu fie fierbinte), lasati 10-15 minute pana incepe sa faca spuma.
Dupa acest timp adaugati uleiul si sarea, amestecati.
Adaugati faina si framantati aluatul.
Il lasati in bol pentru aproximativ 1 ora sa creasca - isi va mari cam dublu volumul.
Dupa 1 ora il mai framantati putin pe masa presarata cu faina, sa fie neted si frumos.
Lasati-l 10 minute la odihnit.
Intindeti din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.
Presarati deasupra ierburile uscate.
Apoi taiati foaia de aluat in patrate medii, in mijloc puneti cate putin cascaval dat prin razatoare.
Si rulati fiecare patrat, cat mai strans posibil.
Aranjati rulourile intr-o tava unsa cu putin ulei.
Ale mele au incaput perfect intr-o tava de 28cm diametru.
Ungeti cu ou batut si presarati deasupra susan, lasati 30 minute sa creasca la temperatura camerei.
Observati ca dupa ce creste se vor inchide chiar si eventualele goluri intre rulouri.
Coaceti 35-40 de minute la cuptor preincalzit la 150-180 grade.
Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra, dar lasati tot timpul la cuptor.
Dupa ce este gata, acoperiti tava cu un prosop de bucatarie si lasati 10 minute.
Aveti grija sa nu lasati paine mai mult de 10 minute in tava, se va aburi prea tare si sa nu fie umeda.
O scoateti din tava pe un platou si lasati sa se mai racoreasca - este delicioasa si calda si rece, noi am rupt bucatele de rulouri din ea.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.