Pâine aromată cu cașcaval

Nici nu știam cum să-i spun corect, de fapt este ceva mediu între pâine și plăcintă pufoasă cu miros de ierburi. Modul de asamblare și servire este foarte comod și interesant, bineînțeles că se poate și tăia felii, noi am preferat să rupem fiecare rulou separat.

Merge perfect pe lângă o ciorbă, dar și ca atare, eventual cu o salată pe lângă - este pufoasă, fragedă, aromată cu găuri de la cașcavalul topit.

Ingrediente
Apă caldă
250 ml
   
Drojdie uscată
10 g
sau 25 g proaspătă
Zahăr
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei de măsline
30 ml
sau ulei simplu
Făină albă calitate superioară
350 g
   
Cașcaval
200 g
alegeți un cașcaval mai tare
Ierburi de provence
2 lingurite
puteți înlocui cu orice verdețuri vă plac - oregano, pătrunjel, maghiran, busuioc, etc.
Ouă
1 buc
   
Susan
1 lingura
este opțional, puteți să-l omiteți sau înlocui cu mac
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol adânc dizolvați drojdia cu zahărul și apa caldă (aveți grijă să nu fie fierbinte), lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 1
Pas 2

După acest timp adăugați uleiul și sarea, amestecați.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina și frământați aluatul.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 3
Pas 4

Îl lăsați în bol pentru aproximativ 1 oră să crească - își va mări cam dublu volumul.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 4
Pas 5

După 1 oră îl mai frământați puțin pe masa presărată cu făină, să fie neted și frumos.

Lăsați-l 10 minute la odihnit.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 5
Pas 6

Întindeți din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.

Presărați deasupra ierburile uscate.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 6
Pas 7

Apoi tăiați foaia de aluat în pătrate medii, în mijloc puneți câte puțin cașcaval dat prin răzătoare.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 7
Pas 8

Și rulați fiecare pătrat, cât mai strâns posibil.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 8
Pas 9

Aranjați rulourile într-o tavă unsă cu puțin ulei.

Ale mele au încăput perfect într-o tavă de 28cm diametru.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 9
Pas 10

Ungeți cu ou bătut și presărați deasupra susan, lăsați 30 minute să crească la temperatura camerei.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 10
Pas 11

Observați că după ce crește se vor închide chiar și eventualele goluri între rulouri.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 11
Pas 12

Coaceți 35-40 de minute la cuptor preîncălzit la 150-180 grade.

Dacă se rumenește prea repede puneți o folie de aluminiu deasupra, dar lăsați tot timpul la cuptor.

După ce este gata, acoperiți tava cu un prosop de bucătărie și lăsați 10 minute.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 12
Pas 13

Aveți grijă să nu lăsați pâinea mai mult de 10 minute în tavă, se va aburi prea tare și să nu fie umedă.

O scoateți din tavă pe un platou și lăsați să se mai răcorească - este delicioasă și caldă și rece, noi am rupt bucățele de rulouri din ea.

Poftă Bună!

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: gotovim-doma.ru