Paine aromata cu cascaval

Nici nu stiam cum sa-i spun corect, de fapt este ceva mediu intre paine si placinta pufoasa cu miros de ierburi. Modul de asamblare si servire este foarte comod si interesant, bineinteles ca se poate si taia felii, noi am preferat sa rupem fiecare rulou separat.

Merge perfect pe langa o ciorba, dar si ca atare, eventual cu o salata pe langa - este pufoasa, frageda, aromata cu gauri de la cascavalul topit.

Ingrediente
Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
10 g
sau 25g proaspata
Zahar
1 lingura
Sare
1 lingurita
Ulei de masline
30 ml
sau ulei simplu
Faina alba calitate superioara
350 g
Cascaval
200 g
alegeti un cascaval mai tare
Ierburi de provence
2 lingurite
puteti inlocui cu orice verdeturi va plac - oregano, patrunjel, maghiran, busuioc, etc.
Oua
1 buc
Susan
1 lingura
este optional, puteti sa-l omiteti sau inlocui cu mac
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol adanc dizolvati drojdia cu zaharul si apa calda(aveti grija sa nu fie fierbinte), lasati 10-15 minute pana incepe sa faca spuma.

Paine aromata cu cascaval - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp adaugati uleiul si sarea, amestecati.

Paine aromata cu cascaval - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina si framantati aluatul.

Paine aromata cu cascaval - Pas 3
Pas 4

Il lasati in bol pentru aproximativ 1 ora sa creasca - isi va mari cam dublu volumul.

Paine aromata cu cascaval - Pas 4
Pas 5

Dupa 1 ora il mai framantati putin pe masa presarata cu faina, sa fie neted si frumos.

Lasati-l 10 minute la odihnit.

Paine aromata cu cascaval - Pas 5
Pas 6

Intindeti din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.

Presarati deasupra ierburile uscate.

Paine aromata cu cascaval - Pas 6
Pas 7

Apoi taiati foaia de aluat in patrate medii, in mijloc puneti cate putin cascaval dat prin razatoare.

Paine aromata cu cascaval - Pas 7
Pas 8

Si rulati fiecare patrat, cat mai strans posibil.

Paine aromata cu cascaval - Pas 8
Pas 9

Aranjati rulourile intr-o tava unsa cu putin ulei.

Ale mele au incaput perfect intr-o tava de 28cm diametru.

Paine aromata cu cascaval - Pas 9
Pas 10

Ungeti cu ou batut si presarati deasupra susan, lasati 30 minute sa creasca la temperatura camerei.

Paine aromata cu cascaval - Pas 10
Pas 11

Observati ca dupa ce creste se vor inchide chiar si eventualele goluri intre rulouri.

Paine aromata cu cascaval - Pas 11
Pas 12

Coaceti 35-40 de minute la cuptor preincalzit la 150-180 grade.

Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra, dar lasati tot timpul la cuptor.

Dupa ce este gata, acoperiti tava cu un prosop de bucatarie si lasati 10 minute.

Paine aromata cu cascaval - Pas 12
Pas 13

Aveti grija sa nu lasati paine mai mult de 10 minute in tava, se va aburi prea tare si sa nu fie umeda.

O scoateti din tava pe un platou si lasati sa se mai racoreasca - este delicioasa si calda si rece, noi am rupt bucatele de rulouri din ea.

Pofta Buna!

Paine aromata cu cascaval - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min