Pentru cei care aveți chef de plăcintă cu varză, dar nu prea stați bine cu timpul, vă recomand să încercați această rețetă. Oladiile au gust și miros de plăcintă cu varză, sunt fragede și moi, sigur o să vă placă.
Rețeta vine tot de la bunica din Ucraina, deci sursa mea sigură de rețete bune, ieftine și rapide :)
Într-un bol amestecați făina cu sarea și bicarbonatul de sodiu.
Adăugați laptele bătut, amestecați cu telul să nu fie cocoloașe.
Trebuie să vă iasă un aluat mai gros, ca smântâna densă.
Varza și ceapa se toacă mărunt (eu le-am făcut la robot) și se adaugă în aluat.
Încingeți bine tigaia, adăugați puțin ulei (eu am pus cam 1 lingură de ulei la fiecare tură de oladii, nu le-am scăldat în ulei la prăjit)
Cu o lingură puneți aluatul și le coaceți la foc mediu spre mic.
Lăsați să se coacă bine, să fie și varza făcută în ele.
Eu le las până fac bule de aer și suprafața nu mai este crudă.
Apoi le întorc și las încă 5 minute să se coacă și pe partea cealaltă.
Așa faceți până terminați aluatul, mi-a ieșit o farfurie mare plină de oladii.
Le-am servit cu iaurt sau smântână.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.