Pentru cei care aveti chef de placinta cu varza, dar nu prea stati bine cu timpul, va recomand sa incercati aceasta reteta. Oladiile au gust si miros de placinta cu varza, sunt fragede si moi, sigur o sa va placa.
Reteta vine tot de la bunica din Ucraina, deci sursa mea sigura de retete bune, ieftine si rapide :)
Intr-un bol amestecati faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu.
Adaugati laptele batut, amestecati telul sa nu fie cocoloase.
Trebuie sa va iasa un aluat mai gros, ca smantana densa.
Varza si ceapa se toaca marunt(eu le-am facut la robot) si se adauga in aluat.
Incingeti bine tigaia, adaugati putin ulei(eu am pus cam 1 lingura de ulei la fiecare tura de oladii, nu le-am scaldat in ulei la prajit)
Cu o lingura puneti aluatul si le coaceti la foc mediu spre mic..
Lasati sa se coaca bine, sa fie si varza facuta in ele.
Eu le las pana fac bule de aer si suprafata nu mai este cruda.
Apoi le intorc si las inca 5 minute sa se coaca si pe partea cealalta.
Asa faceti pana terminati aluatul, mi-a iesit o farfurie mare plina de oladii.
Le-am servit cu iaurt sau smantana.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.