Oladii cu varza

Pentru cei care aveti chef de placinta cu varza, dar nu prea stati bine cu timpul, va recomand sa incercati aceasta reteta. Oladiile au gust si miros de placinta cu varza, sunt fragede si moi, sigur o sa va placa.

Reteta vine tot de la bunica din Ucraina, deci sursa mea sigura de retete bune, ieftine si rapide :)

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
300 g
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Lapte batut/iaurt/chefir
450 g
Varza alba
300 g
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu.

Oladii cu varza - Pas 1
Pas 2

Adaugati laptele batut, amestecati telul sa nu fie cocoloase.

Oladii cu varza - Pas 2
Pas 3

Trebuie sa va iasa un aluat mai gros, ca smantana densa.

Oladii cu varza - Pas 3
Pas 4

Varza si ceapa se toaca marunt(eu le-am facut la robot) si se adauga in aluat.

Oladii cu varza - Pas 4
Pas 5

Incingeti bine  tigaia, adaugati putin ulei(eu am pus cam 1 lingura de ulei la fiecare tura de oladii, nu le-am scaldat in ulei la prajit)

Cu o lingura puneti aluatul si le coaceti la foc mediu spre mic..

Oladii cu varza - Pas 5
Pas 6

Lasati sa se coaca bine, sa fie si varza facuta in ele.

Eu le las pana fac bule de aer si suprafata nu mai este cruda.

Oladii cu varza - Pas 6
Pas 7

Apoi le intorc si las inca 5 minute sa se coaca si pe partea cealalta.

Asa faceti pana terminati aluatul, mi-a iesit o farfurie mare plina de oladii.

Oladii cu varza - Pas 7
Pas 8

Le-am servit cu iaurt sau smantana.

Pofta Buna!

Oladii cu varza - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min