Oladii cu varză

Pentru cei care aveți chef de plăcintă cu varză, dar nu prea stați bine cu timpul, vă recomand să încercați această rețetă. Oladiile au gust și miros de plăcintă cu varză, sunt fragede și moi, sigur o să vă placă.

Rețeta vine tot de la bunica din Ucraina, deci sursa mea sigură de rețete bune, ieftine și rapide :)

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
300 g
   
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
450 g
   
Varză albă
300 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol amestecați făina cu sarea și bicarbonatul de sodiu.

Oladii cu varză - Pas 1
Pas 2

Adăugați laptele bătut, amestecați cu telul să nu fie cocoloașe.

Oladii cu varză - Pas 2
Pas 3

Trebuie să vă iasă un aluat mai gros, ca smântâna densă.

Oladii cu varză - Pas 3
Pas 4

Varza și ceapa se toacă mărunt (eu le-am făcut la robot) și se adaugă în aluat.

Oladii cu varză - Pas 4
Pas 5

Încingeți bine tigaia, adăugați puțin ulei (eu am pus cam 1 lingură de ulei la fiecare tură de oladii, nu le-am scăldat în ulei la prăjit)

Cu o lingură puneți aluatul și le coaceți la foc mediu spre mic.

Oladii cu varză - Pas 5
Pas 6

Lăsați să se coacă bine, să fie și varza făcută în ele.

Eu le las până fac bule de aer și suprafața nu mai este crudă.

Oladii cu varză - Pas 6
Pas 7

Apoi le întorc și las încă 5 minute să se coacă și pe partea cealaltă.

Așa faceți până terminați aluatul, mi-a ieșit o farfurie mare plină de oladii.

Oladii cu varză - Pas 7
Pas 8

Le-am servit cu iaurt sau smântână.

Poftă Bună!

Oladii cu varză - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min