Mousse au Chocolat

Un desert clasic, simplu dar fenomenal - desi stiam si il vedeam peste tot nu am incercat niciodata sa-l fac si nici nu l-am gustat. L-am facut acum pentru ca vroiam sa incerc ceva cu lichiorul Cointreau achizitionat de curand.

Despre gust - are o textura matasoasa, unge pe suflet si va pare rau ca se termina repede. Pe mine m-a surprins textura, gustul si aroma - deja il repet periodic cand vreau ceva simplu, rapid dar si deosebit, mai rafinat. Un mare plus a retetei este ca nu contine grasimi multe(doar cele din untul de cacao), relativ putin zahar - dar un minus - ca sunt oua crude. Pentru mine nu este o problema, cat sunt din sursa sigura, dar se pot inlocui cu oua de prepelita.

Am inteles ca mai sunt retete de acest tip fara oua, inca nu am gasit una care sa ma tenteze, dar va promit ca nu ma opresc din cautari si teste.

Ingrediente
Ciocolata neagra
150 g
Oua
3 buc
Apa
2 linguri
Lichior/coniac/brandy
2 linguri
optional - eu am folosit lichior de portocale Cointreau
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Zahar
50 g
Scortisoara
0.5 lingurite
optional - eu nu am pus
Pasi de urmat
Pas 1

Ciocolata se rupe bucatele si o topiti la baie de aburi sau microunde.

Mousse au Chocolat - Pas 1
Pas 2

Amestecati, sa fie textura uniforma si o lasati la o parte.

Mousse au Chocolat - Pas 2
Pas 3

Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri diferite.

Mousse au Chocolat - Pas 3
Pas 4

Albusurile le bateti spuma cu putina sare - dupa ce s-au batut bine adaugati cate putin zaharul.

Mousse au Chocolat - Pas 4
Pas 5

La galbenusuri adaugati ciocolata topita, amestecati bine cu mixerul.

Mousse au Chocolat - Pas 5
Pas 6

Turnati cele 2 linguri de apa...

Mousse au Chocolat - Pas 6
Pas 7

...si lichiorul(daca il puneti) - amestecati bine cu mixerul.

Mousse au Chocolat - Pas 7
Pas 8

Adaugati compozitia de ciocolata la cea de albusuri si amestecati usor cu miscari de sus in jos.

Mousse au Chocolat - Pas 8
Pas 9

Trebuie sa fie uniforma si neteda.

Mousse au Chocolat - Pas 9
Pas 10

O turnati in pahare si boluri de servit, acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider pentru minim 1 ora.

Mousse au Chocolat - Pas 10
Pas 11

Dupa ce sta la frigider se intareste si o puteti servi cu putina frisca batuta deasupra sau cu un pic de dulceata - la mine a fost zmeura.

Am observat ca are o culoare mai inchisa daca folosesc ciocolata neagra mai de calitate, la gust nu este mare diferenta.

Pofta Buna!

Mousse au Chocolat - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 ml (5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: time-cook.ru