Mousse au Chocolat

Un desert clasic, simplu dar fenomenal - deși știam și îl vedeam peste tot nu am încercat niciodată să-l fac și nici nu l-am gustat. L-am făcut acum pentru că vroiam să încerc ceva cu lichiorul Cointreau achiziționat de curând.

Despre gust - are o textură mătăsoasă, unge pe suflet și vă pare rău că se termină repede. Pe mine m-a surprins textura, gustul și aroma - deja îl repet periodic când vreau ceva simplu, rapid dar și deosebit, mai rafinat. Un mare plus al rețetei este că nu conține grăsimi multe(doar cele din untul de cacao), relativ puțin zahăr - dar un minus - că sunt ouă crude. Pentru mine nu este o problemă, cât sunt din sursă sigură, dar se pot înlocui cu ouă de prepeliță.

Am înțeles că mai sunt rețete de acest tip fără ouă, încă nu am găsit una care să mă tenteze, dar vă promit că nu mă opresc din căutări și teste.

Ingrediente
Ciocolată neagră
150 g
   
Ouă
3 buc
   
Apă
2 linguri
   
Lichior/coniac/brandy
2 linguri
opțional - eu am folosit lichior de portocale Cointreau
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Zahăr
50 g
   
Scorțișoară
0.5 lingurite
opțional - eu nu am pus
Pași de urmat
Pas 1

Ciocolata se rupe bucățele și o topiți la baie de aburi sau microunde.

Mousse au Chocolat - Pas 1
Pas 2

Amestecați, să fie textura uniformă și o lăsați la o parte.

Mousse au Chocolat - Pas 2
Pas 3

Separati albușurile de gălbenușuri în 2 boluri diferite.

Mousse au Chocolat - Pas 3
Pas 4

Albușurile le bateți spumă cu puțină sare - după ce s-au bătut bine adăugați câte puțin zahărul.

Mousse au Chocolat - Pas 4
Pas 5

La gălbenușuri adăugați ciocolata topită, amestecați bine cu mixerul.

Mousse au Chocolat - Pas 5
Pas 6

Turnați cele 2 linguri de apă...

Mousse au Chocolat - Pas 6
Pas 7

...și lichiorul(dacă îl puneți) - amestecați bine cu mixerul.

Mousse au Chocolat - Pas 7
Pas 8

Adăugați compoziția de ciocolată la cea de albușuri și amestecați ușor cu mișcări de sus în jos.

Mousse au Chocolat - Pas 8
Pas 9

Trebuie să fie uniformă și netedă.

Mousse au Chocolat - Pas 9
Pas 10

O turnați în pahare și boluri de servit, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider pentru minim 1 oră.

Mousse au Chocolat - Pas 10
Pas 11

După ce stă la frigider se întărește și o puteți servi cu puțină frișcă bătută deasupra sau cu un pic de dulceață - la mine a fost zmeură.

Am observat că are o culoare mai închisă dacă folosesc ciocolată neagră mai de calitate, la gust nu este mare diferență.

Poftă Bună!

Mousse au Chocolat - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 ml (5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: time-cook.ru