Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor

Foarte bune chiftelele, sosul este puțin dens, lipicios și aromat de la usturoi și roșii - o bună idee ar fi (pentru a vă face rezerve din timp) să congelați chifteluțele coapte și când vă trebuie să gătiți repede, doar amestecați sosul și puneți chifteluțele acolo să fiarbă.

Ingrediente
Pesmet
0.5 pahare
   
Lapte
0.5 pahare
sau apă
Carne
500 g
eu am pus de curcan - puteți folosi de vită/porc/pui, orice combinații preferați și aveți în frigider
Ouă
2 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Sare, piper
1 lingura
eu am mai adăugat puțin pătrunjel uscat
Unt
0.5 linguri
   
Usturoi (cățeii)
4 buc
   
Sos de soia
3 linguri
   
Ketchup
150 g
eu am pus 2 linguri de ketchup și jumătate de pahar bulion de roșii
Zahăr
2 linguri
sau miere
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol puneți pesmetul (sau 2 felii pâine) și turnați laptele, lăsați 10 minute să se înmoaie bine.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 1
Pas 2

Treceți carnea prin mașina de tocat, adăugați la ea ouăle, pesmetul înmuiat, ceapa tăiată mărunt, sarea, piperul și alte mirodenii care vă plac.

Amestecați bine cu mâinile să fie o compoziție uniformă.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 2
Pas 3

Formați chifteluțele cu mâinile și le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 3
Pas 4

Le coaceți 15 minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 4
Pas 5

Într-un bol amestecați ketchup-ul, sosul de soia și zahărul (mierea).

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 5
Pas 6

Într-o tigaie adâncă puneți untul și lăsați să se topească,

Adăugați usturoiul pisat sau tăiat mărunt și îl lăsați 10-15 secunde, aveți grijă să nu-l ardeți.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 6
Pas 7

Adăugați sosul de la pasul 5 peste usturoi, amestecați și lăsați să fiarbă 3-4 minute.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 7
Pas 8

Puneți și chiftelele în sos, amestecați și lăsați să fiarbă până sosul devine mai gros.

Potriviți de sare dacă este nevoie.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 8
Pas 9

Veți observa că după ce se mai răcorește și stă 10 minute fără foc sosul devine și mai gros și lipicios.

Serviți cu orice vă place - legume, orez, cartofi, etc.

Poftă Bună!

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min