Foarte bune chiftelele, sosul este puțin dens, lipicios și aromat de la usturoi și roșii - o bună idee ar fi (pentru a vă face rezerve din timp) să congelați chifteluțele coapte și când vă trebuie să gătiți repede, doar amestecați sosul și puneți chifteluțele acolo să fiarbă.
Într-un bol puneți pesmetul (sau 2 felii pâine) și turnați laptele, lăsați 10 minute să se înmoaie bine.
Treceți carnea prin mașina de tocat, adăugați la ea ouăle, pesmetul înmuiat, ceapa tăiată mărunt, sarea, piperul și alte mirodenii care vă plac.
Amestecați bine cu mâinile să fie o compoziție uniformă.
Formați chifteluțele cu mâinile și le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Le coaceți 15 minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.
Într-un bol amestecați ketchup-ul, sosul de soia și zahărul (mierea).
Într-o tigaie adâncă puneți untul și lăsați să se topească,
Adăugați usturoiul pisat sau tăiat mărunt și îl lăsați 10-15 secunde, aveți grijă să nu-l ardeți.
Adăugați sosul de la pasul 5 peste usturoi, amestecați și lăsați să fiarbă 3-4 minute.
Puneți și chiftelele în sos, amestecați și lăsați să fiarbă până sosul devine mai gros.
Potriviți de sare dacă este nevoie.
Veți observa că după ce se mai răcorește și stă 10 minute fără foc sosul devine și mai gros și lipicios.
Serviți cu orice vă place - legume, orez, cartofi, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.