Foarte bune chiftelele, sosul este putin dens, lipicios si aromat de la usturoi si rosii - o buna idee ar fi(pentru a va face rezerve din timp) sa congelati chiftelutele coapte si cand va trebuie sa gatiti repede, doar amestecati sosul si puneti chiftelele acolo sa fiarba.
Intr-un bol puneti pesmet-ul(sau 2 felii paine) si turnati laptele, lasati 10 minute sa se inmoaie bine.
Treceti carnea prin masina de tocat, adaugati la ea ouale, pesmetul inmuiat, ceapa taiata marunt, sarea, piperul si alte mirodenii care va plac.
Amestecati bine cu mainile sa fie o compozitie uniforma.
Formati chiftelultele cu mainile si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Le coaceti 15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade.
Intr-un bol amestecati ketchup-ul, sosul de soia si zaharul(mierea).
Intr-o tigaie adanca puneti untul si lasati sa se topeasca,
Adaugati usturoiul pisat sau taiat marunt si il lasati 10-15 secunde, aveti grija sa nu-l ardeti.
Adaugati sosul de la pasul 5 peste usturoi, amestecati si lasati sa fiarba 3-4 minute.
Puneti si chiftelele in sos, amestecati si lasati sa fiarba pana sosul devine mai gros.
Potriviti de sare daca este nevoie.
Veti observa ca dupa ce se mai racoreste si sta 10 minute fara foc sosul devine si mai gros si lipicios.
Serviti cu orice va place - legume, orez, cartofi, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.