Ingrediente
●
Măsline tăiate
100 g
verzi sau negre
●
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
2 linguri
eu am folosit doar pătrunjel
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vinetele se spală, se taie cubulețe mici, se amestecă cu sare și se lasă o jumătate de oră.
Pas 2
Apoi le clătiți într-o sită sub jet de apă rece, ca să se spele de sucul lor amar.
Într-o tigaie turnați ulei, adăugați vinetele și le căliți bine la foc mediu până sunt gata (cam jumătate de oră).
Pas 3
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit într-o tigaie cu puțin ulei.
Pas 4
Roșiile se taie cubulețe mărunte și se adaugă peste ceapă, când aceasta se rumenește ușor.
Pas 5
Lăsați să se pătrundă cam 10 min ceapa cu roșiile, apoi adăugați măslinele și mai țineți 5 min pe foc.
Pas 6
Apoi adăugați compoziția de roșii+măsline+ceapă peste vinetele prăjite, adăugați verdeața tocată mărunt, sarea și piperul, amestecați bine. Peste 5 min stingeți focul.
Pas 7
Se servește și caldă și rece, cu orice altă mâncare preferată - garnitură sau ca atare.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)