Este o foarte bună diversificare la tocănița/zacusca clasică de vinete - măslinele îi dau un gust mai interesant și se combină destul de bine cu toate ingredientele. Se prepară repede, cu puține ingrediente, sigur merită încercată.
Vinetele se spală, se taie cubulețe mici, se amestecă cu sare și se lasă o jumătate de oră.
Apoi le clătiți într-o sită sub jet de apă rece, ca să se spele de sucul lor amar.
Într-o tigaie turnați ulei, adăugați vinetele și le căliți bine la foc mediu până sunt gata (cam jumătate de oră).
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit într-o tigaie cu puțin ulei.
Roșiile se taie cubulețe mărunte și se adaugă peste ceapă, când aceasta se rumenește ușor.
Lăsați să se pătrundă cam 10 min ceapa cu roșiile, apoi adăugați măslinele și mai țineți 5 min pe foc.
Apoi adăugați compoziția de roșii+măsline+ceapă peste vinetele prăjite, adăugați verdeața tocată mărunt, sarea și piperul, amestecați bine. Peste 5 min stingeți focul.
Se servește și caldă și rece, cu orice altă mâncare preferată - garnitură sau ca atare.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.