Vă propun acum o rețetă care pare atât de banală și simplă dar să știți că este o foarte bună soluție pentru o cină rapidă sau un mic dejun sănătos. Când nu aveți poftă de carne, găteli, prăjeli sofisticate încercați să faceți repede niște ouă cu fasole verde - sigur vor fi satisfăcute și papilele gustative și o să vă mulțumească și corpul pentru așa un "combustibil" sănătos.
Fasolea verde proaspătă se curăță și spală, o puneți pentru 5-6 minute să fiarbă în apă, sau aproximativ 10 minute pe aburi (așa am făcut eu).
Dacă aveți fasole congelată, așa o folosiți, nu mai trebuie preparată termic dinainte.
Într-o tigaie puneți 1 lingură de ulei, jumate de pahar de apă și ceapa tăiată julien.
Căliți până se înmoaie bine ceapa.
Adăugați fasolea congelată sau cea fiartă din timp.
Amestecați și mai lăsați capacul pe ea la foc încet, să se decongeleze și gătească puțin - în varianta cu fasole congelată.
Gustați fasolea să fie gătită așa cum vă place - mai al dente sau mai moale.
Adăugați ouăle și amestecați repede, lăsați 5 minute la foc mic.
Potriviți de sare, puteți adăuga și puțin piper măcinat, eventual și usturoi pisat.
La noi a mers bine cu murături și cu puțin sos de iaurt pe lângă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.