Deși am pe site o rețetă de cornmeal bread, am zis să mai încerc o rețetă de mălai clasic românesc, să nu fie ca un chec sau pâine dar ca o budincă dulce și fragedă.
Am reușit să gătesc exact ce vroiam, mi-a ieșit o alivancă (așa i se spune la mine acasă) fragedă, puțin umedă, aromată, merge minunat cu iaurt, smântână și dulceață.
Vă recomand s-o încercați, este un desert deosebit cu un aer rustic și tradițional, sigur veți impresiona familia, așa cum am făcut-o și eu:)
Într-un bol adânc adăugați pe rând ingredientele din rețetă, în afară de făina de mălai.
Amestecați bine cu telul.
Adăugați făina de mălai, amestecați.
Va fi un aluat puțin mai lichid, așa și trebuie.
Turnați aluatul într-o formă de copt așternută cu hârtie de copt.
La mine forma a fost de 28 cm diametru și ne-a plăcut mai mult alivanca așa mai groasă.
Mai altădată o făcusem într-o formă mai mare și a fost ceva mai subțire, la fel de bună dar puțin mai crocantă.
O coaceți în cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute.
Se rumenește cam repede, deja în 20 de minute este frumoasă, dar o acoperiți cu foaie de aluminiu și o țineți obligatoriu tot timpul în cuptor.
Lăsați puțin să se răcorească și o serviți.
Cea mai bună este caldă, servită cu iaurt/smântână și gem sau dulceață.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.