Alivanca(Malai)

Desi am pe site o reteta de cornmeal bread, am zis sa mai incerc o reteta de malai clasic romanesc, sa nu fie ca un chec sau paine dar ca o budinca dulce si frageda.

Am reusit sa gatesc exact ce vroiam, mi-a iesit o alivanca(asa i se spune la mine acasa) frageda, putin umeda, aromata, merge minunat cu iaurt, smantana si dulceata.

Va recomand s-o incercati, este un desert deosebit cu un aer rustic si traditional, sigur veti impresiona familia, asa cum am facut-o si eu:)

Ingrediente
Lapte batut/iaurt/chefir
1 l
Smantana
4 linguri
Unt
100 g
sa fie topit
Oua
2 buc
Zahar
250 g
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
1 lingurita
Praf de copt
2 lingurite
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Faina de malai
400 g
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol adanc adaugati pe rand ingredientele din reteta, inafara de faina de malai.

Amestecati bine cu telul.

Alivanca(Malai) - Pas 1
Pas 2

Adaugati faina de malai, amestecati.

Va fi un aluat putin mai lichid, asa si trebuie.

Alivanca(Malai) - Pas 2
Pas 3

Turnati aluatul intr-o forma de copt asternuta cu hartie de copt.

La mine forma a fost de 28cm diametru si ne-a placut mai mult alivanca asa mai groasa.

Mai altadata o facusem intr-o forma mai mare si a fost ceva mai subtire, la fel de buna dar putin mai crocanta.

Alivanca(Malai) - Pas 3
Pas 4

O coaceti in cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.

Se rumeneste cam repede, deja in 20 minute este frumoasa, dar o acoperiti cu foile de aluminiu si o tineti obligatoriu tot timpul in cuptor.

Alivanca(Malai) - Pas 4
Pas 5

Lasati putin sa se racoreasca si o serviti.

Cea mai buna este calda, servita cu iaurt/smantana si gem sau dulceata.

Pofta Buna!

Alivanca(Malai) - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: rozealb.com