O mancare cu pui simpla dar orezul asta copt in cuptor este de nota 20, se patrunde cu arome de pui, unt si piper - deci combinatie care sigur place la toata lumea.
Autoarea retetei precizeaza ca mancarea se numeste "orez in stil bulgaresc", fiindca acolo orezul cika se prepara numai la cuptor, poate stie cineva daca-i adevarat, sa ne spuneti :)
Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert pentru 20 de minute(nu mai mult!) in minim 3 pahare de apa.
Cand incepe sa fiarba aveti grija sa luati spuma si sa faceti focul mic.
In acest timp pregatiti orezul, il spalati bine si lasati-l sa se scurga de apa.
Puneti pe foc tava de cuptor si adaugati in ea 1 lingura de unt.
Eu am folosit tava de sticla termorezistenta si merge pusa pe foc de aragaz - daca tava dvs nu este buna de pus pe foc, faceti procedurile de mai jos in tigaie si turnati amestecul de orez cu unt in tava de cuptor.
Peste untul topit adaugati ceapa taiata marunt si o caliti putin.
Apoi adaugati orezul, amestecati periodic si lasati-l pana se "sticleste".
Peste orez turnati 3 pahare supa de pui(cea in care au fiert bucatile de pui).
Portiviti supa de sare si amestecati bine. Opriti focul de aragaz de sub tava - daca ati facut toata treaba asta in tigaie, turnati amestecul de orez cu supa in tava de cuptor.
Deasupra puneti bucatile de pui fierte, acoperiti tava cu un capac sau folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200-250 grade pentru 45 minute.
Ultimele 10 minute scoateti folia de aluminiu, presarati deasupra piper macinat si mai lasati in cuptor.
Si gata, serviti si savurati, delicios si simplu.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.