O mâncare cu pui simplă, dar orezul ăsta copt în cuptor este de nota 20, se pătrunde cu arome de pui, unt și piper - deci combinație care sigur place la toată lumea.
Autoarea rețetei precizează că mâncarea se numește "orez în stil bulgăresc", fiindcă acolo orezul cică se prepară numai la cuptor, poate știe cineva dacă-i adevărat, să ne spuneți :)
Carnea de pui se spală bine și se pune la fiert pentru 20 de minute (nu mai mult!) în minim 3 pahare de apă.
Când începe să fiarbă aveți grijă să luați spuma și să faceți focul mic.
În acest timp pregătiți orezul, îl spălați bine și lăsați-l să se scurgă de apă.
Puneți pe foc tava de cuptor și adăugați în ea 1 lingură de unt.
Eu am folosit tava de sticlă termorezistentă și merge pusă pe foc de aragaz - dacă tava dvs nu este bună de pus pe foc, faceți procedurile de mai jos în tigaie și turnați amestecul de orez cu unt în tava de cuptor.
Peste untul topit adăugați ceapa tăiată mărunt și o căliți puțin.
Apoi adăugați orezul, amestecați periodic și lăsați-l până se "sticlește".
Peste orez turnați 3 pahare supă de pui (cea în care au fiert bucățile de pui).
Potriviți supa de sare și amestecați bine. Opriți focul de aragaz de sub tavă - dacă ați făcut toată treaba asta în tigaie, turnați amestecul de orez cu supă în tava de cuptor.
Deasupra puneți bucățile de pui fierte, acoperiți tava cu un capac sau folie de aluminiu și o puneți la cuptor preîncălzit la 200-250 grade pentru 45 minute.
Ultimele 10 minute scoateți folia de aluminiu, presărați deasupra piper măcinat și mai lăsați în cuptor.
Și gata, serviți și savurați, delicios și simplu.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.