Prăjitură cu caise/piersici

Încă o rețetă simplă și foarte bună, asemănătoare cu prăjitura cu mere - pandișpanul este pufos și se combină perfect cu caisele. Aici puteți folosi fructe proaspete sau din compot, va fi la fel de bun.

Ingrediente
Caise
500 g
sau piersici din compot
Zahăr
200 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Unt
200 g
   
Ouă
5 buc
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Puneți zahărul și untul moale într-un lighean în care veți prepara aluatul. Amestecați bine cu o lingură sau cu mâinile, să se încorporeze bine amândouă.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 1
Pas 2

Separati albușurile de gălbenușuri, ultimele le puneți peste zahărul cu unt.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine untul + zahărul + gălbenușurile.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 3
Pas 4

Făina o amestecați cu praful de copt și le adăugați pe amândouă în ingredientele de mai sus. Amestecați bine să se omogenizeze.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 4
Pas 5

Bateți albușurile spumă tare, faceți testul cu întoarcerea farfuriei - dacă nu curg, sunt gata.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 5
Pas 6

Adăugați albușurile spumă peste ingredientele de la primii pași.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 6
Pas 7

Amestecați încet și atent, cu mișcări de sus în jos până se încorporează albușurile în aluat.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 7
Pas 8

Așterneți o tavă de aproximativ 28 cm cu hârtie de copt, turnați 2/3 din aluat în ea. Apoi aranjați jumătățile de caise peste aluat.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 8
Pas 9

Întindeți bine restul de 1/3 din aluat peste caise și dați la cuptor prăjitura.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 9
Pas 10

Lăsați la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatură medie, până se rumenește. Apoi o scoateți și lăsați să se răcorească bine. Foarte bună și caldă și rece a 2-a zi (dacă mai rămâne :) )

Poftă Bună!

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: say7.info