Prajitura cu caise/piersici

Inca o reteta simpla si foarte buna, asemanatoare cu prajitura cu mere - pandispanul este pufos si se combina perfect cu caisele. Aici puteti folosi fructe proaspete sau din compot, va fi la fel de bun.

Ingrediente
Caise
500 g
sau piersici din compot
Zahar
200 g
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
200 g
Oua
5 buc
Praf de copt
2 lingurite
Faina alba calitate superioara
200 g
Pasi de urmat
Pas 1

Puneti zaharul si untul moale intr-un lighean in care veti prepara aluatul. Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile, sa se incorporeze bine amandoua.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 1
Pas 2

Separati albusurile de galbenusuri, ultimele le puneti peste zaharul cu unt.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine untul + zaharul + galbenusurile.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 3
Pas 4

Faina o amestecati cu praful de copt si le adaugati pe amandoua in ingredientele de mai sus. Amestecati bine sa se omogenizeze.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 4
Pas 5

Bateti albusurile spuma tare, faceti testul cu intoarcerea farfuriei - daca nu curg, sunt gata.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 5
Pas 6

Adaugati albusurile spuma peste ingredientele de la primii pasi.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 6
Pas 7

Amestecati incet si atent, cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza albusurile in aluat.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 7
Pas 8

Asterneti o tava de aproximativ 28 cm cu hartie de copt, turnati 2/3 din aluat in ea. Apoi aranjati jumatatile de caise peste aluat.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 8
Pas 9

Intindeti bine restul de 1/3 din aluat peste caise si dati la cuptor prajitura.

Prajitura cu caise/piersici - Pas 9
Pas 10

Lasati la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatura medie, pana se rumeneste. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine. Foarte buna si calda si rece a 2-a zi(daca mai ramane:) )

Pofta Buna!

Prajitura cu caise/piersici - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: say7.info