Inca o reteta simpla si foarte buna, asemanatoare cu prajitura cu mere - pandispanul este pufos si se combina perfect cu caisele. Aici puteti folosi fructe proaspete sau din compot, va fi la fel de bun.
Puneti zaharul si untul moale intr-un lighean in care veti prepara aluatul. Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile, sa se incorporeze bine amandoua.
Separati albusurile de galbenusuri, ultimele le puneti peste zaharul cu unt.
Amestecati bine untul + zaharul + galbenusurile.
Faina o amestecati cu praful de copt si le adaugati pe amandoua in ingredientele de mai sus. Amestecati bine sa se omogenizeze.
Bateti albusurile spuma tare, faceti testul cu intoarcerea farfuriei - daca nu curg, sunt gata.
Adaugati albusurile spuma peste ingredientele de la primii pasi.
Amestecati incet si atent, cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza albusurile in aluat.
Asterneti o tava de aproximativ 28 cm cu hartie de copt, turnati 2/3 din aluat in ea. Apoi aranjati jumatatile de caise peste aluat.
Intindeti bine restul de 1/3 din aluat peste caise si dati la cuptor prajitura.
Lasati la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatura medie, pana se rumeneste. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine. Foarte buna si calda si rece a 2-a zi(daca mai ramane:) )
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.