Paste cu creveți în sos de smântână

Am primit săptămâna trecută un pachet cu câteva pungi de fructe de mare de la Ocean Fish, furnizorul meu preferat de pește și asta chiar pe merite, nu de publicitate. Și am zis să vă arăt și vouă câteva rețete pe care le fac atunci când vreau să mai diversific meniul familiei și să ne mai alintăm (chiar și Sofiei îi plac mult!).

Această rețetă cu creveți îmi place cel mai mult, sosul este moderat de dens, aromat și foarte potrivit cu paste sau orez. Pentru cei care țin post, puteți înlocui smântâna dulce cu laptele de cocos, va fi la fel de delicios.

Ingrediente
Creveți curățați
500 g
proaspeți sau congelați
Paste
500 g
   
Smântână dulce pentru gătit (12%)
200 ml
merge cu orice procent de grăsime, de la 12% la 30%
Ceapă albă
0.5 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
   
Unt
20 g
un cub cât o nucă
Făină
1 lingura
   
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură mică
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Creveții congelați îi lăsați să se decongeleze - își vor lăsa excesul de apă și se gătesc mai repede la tigaie. Dacă nu aveți timp pentru decongelare v-aș recomanda să le puneți pentru 2 minute în apă clocotită cu sare și să-i lăsați apoi într-o sită să se scurgă de excesul de apă.

Cu cei proaspeți totul este simplu, curățați și sunt buni de gătit.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 1
Pas 2

Ceapa și usturoiul se taie mărunt.

Într-o tigaie încălziți uleiul, adăugați ceapa și usturoiul, lăsați să se călească cam 1 minut la foc mediu, aveți grijă să nu le ardeți.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 2
Pas 3

Adăugați creveții și îi lăsați la gătit cam 4-5 minute, până vedeți că scade zeama/apa care o lasă.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 3
Pas 4

Așa arată creveții după ce a mai scăzut din zeamă.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 4
Pas 5

Adăugați acum smântâna dulce și lăsați să fiarbă cam 5 minute.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 5
Pas 6

Cubul de unt îl tăvăliți prin făină, atât cât să ia pe el.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 6
Pas 7

Și îl puneți în sosul de smântână, amestecați și lăsați să fiarbă, observați că va îngroșa sosul, dar nu mult.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 7
Pas 8

Potriviți de sare și piper, adăugați pătrunjelul tocat și stingeți focul.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 8
Pas 9

Fierbeți pastele dvs. preferate conform instrucțiunilor de pe pachet.

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 9
Pas 10

Pastele gata fierte se pot amesteca cu sosul din tigaie sau servi individual, așa ca în poză.

Și savurați cei mai buni creveți cu paste :)

Poftă Bună!

Paste cu creveți în sos de smântână - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min