Am primit săptămâna trecută un pachet cu câteva pungi de fructe de mare de la Ocean Fish, furnizorul meu preferat de pește și asta chiar pe merite, nu de publicitate. Și am zis să vă arăt și vouă câteva rețete pe care le fac atunci când vreau să mai diversific meniul familiei și să ne mai alintăm (chiar și Sofiei îi plac mult!).
Această rețetă cu creveți îmi place cel mai mult, sosul este moderat de dens, aromat și foarte potrivit cu paste sau orez. Pentru cei care țin post, puteți înlocui smântâna dulce cu laptele de cocos, va fi la fel de delicios.
Creveții congelați îi lăsați să se decongeleze - își vor lăsa excesul de apă și se gătesc mai repede la tigaie. Dacă nu aveți timp pentru decongelare v-aș recomanda să le puneți pentru 2 minute în apă clocotită cu sare și să-i lăsați apoi într-o sită să se scurgă de excesul de apă.
Cu cei proaspeți totul este simplu, curățați și sunt buni de gătit.
Ceapa și usturoiul se taie mărunt.
Într-o tigaie încălziți uleiul, adăugați ceapa și usturoiul, lăsați să se călească cam 1 minut la foc mediu, aveți grijă să nu le ardeți.
Adăugați creveții și îi lăsați la gătit cam 4-5 minute, până vedeți că scade zeama/apa care o lasă.
Așa arată creveții după ce a mai scăzut din zeamă.
Adăugați acum smântâna dulce și lăsați să fiarbă cam 5 minute.
Cubul de unt îl tăvăliți prin făină, atât cât să ia pe el.
Și îl puneți în sosul de smântână, amestecați și lăsați să fiarbă, observați că va îngroșa sosul, dar nu mult.
Potriviți de sare și piper, adăugați pătrunjelul tocat și stingeți focul.
Fierbeți pastele dvs. preferate conform instrucțiunilor de pe pachet.
Pastele gata fierte se pot amesteca cu sosul din tigaie sau servi individual, așa ca în poză.
Și savurați cei mai buni creveți cu paste :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.