Prăjitură aromată cu mere și banane (de post)

Dacă am menționat cuvântul "aromată" chiar în titlul rețetei să știți că așa și este - prăjitura este ca o mică bombă cu aromă de banane (merele se simt mai puțin din cauza aromei mai intense de banane).

Este moale, fragedă, pufoasă, aromată, vegetariană (de post), adică fără colesterol - deci perfectă și chiar vă recomand s-o încercați, pe lângă multe alte rețete de post asta chiar este deosebit de bună.

După preferințe puteți să-i mai adăugați în compoziție nuci, stafide, etc.

Ingrediente
Banane
3 buc
sau 2 banane mai mari
Mere
3 buc
Făină albă
100 g
Zahăr
120 g
Griș de grâu
160 g
Făină de ovăz
60 g
sau fulgi de ovăz măcinați în râșnița de cafea
Ulei fără miros
125 ml
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Esență de vanilie
1 buc
după preferințe puteți adăuga scorțișoară, nuci, stafide
Pași de urmat
Pas 1

Merele și bananele se curăță de coajă și se mărunțesc bine într-un blender sau robot.

Dacă nu aveți blender merele le dați prin răzătoarea măruntă, bananele le pisați.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 1
Pas 2

Într-un bol amestecați zahărul cu făina de grâu, de ovăz și grișul.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 2
Pas 3

Adăugați pasta de mere și banane, uleiul, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 3
Pas 4

Adăugați bicarbonatul de sodiu (nestic), vanilia, scorțișoara și orice mai vreți voi, amestecați bine.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 4
Pas 5

Turnați aluatul într-o tavă de cuptor (a mea a fost rotundă de 28 cm), așternută cu hârtie de copt.

Am avut tavă de silicon și nu am așternut nimic.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 5
Pas 6

O coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 40 minute, să treacă testul scobitorii.

Nu va crește spectaculos, nu vă faceți griji, așa și trebuie. Lăsați să se răcorească bine în tavă.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 6
Pas 7

După care o porționați cum vă place.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 7
Pas 8

Eu am tăiat bucățele mai mici și le-am aranjat pe un platou.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 8
Pas 9

Opțional puteți s-o pudrați și cu zahăr.

Poftă Bună!

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: 1veg.ru