Dacă am menționat cuvântul "aromată" chiar în titlul rețetei să știți că așa și este - prăjitura este ca o mică bombă cu aromă de banane (merele se simt mai puțin din cauza aromei mai intense de banane).
Este moale, fragedă, pufoasă, aromată, vegetariană (de post), adică fără colesterol - deci perfectă și chiar vă recomand s-o încercați, pe lângă multe alte rețete de post asta chiar este deosebit de bună.
După preferințe puteți să-i mai adăugați în compoziție nuci, stafide, etc.
Merele și bananele se curăță de coajă și se mărunțesc bine într-un blender sau robot.
Dacă nu aveți blender merele le dați prin răzătoarea măruntă, bananele le pisați.
Într-un bol amestecați zahărul cu făina de grâu, de ovăz și grișul.
Adăugați pasta de mere și banane, uleiul, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe.
Adăugați bicarbonatul de sodiu (nestic), vanilia, scorțișoara și orice mai vreți voi, amestecați bine.
Turnați aluatul într-o tavă de cuptor (a mea a fost rotundă de 28 cm), așternută cu hârtie de copt.
Am avut tavă de silicon și nu am așternut nimic.
O coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 40 minute, să treacă testul scobitorii.
Nu va crește spectaculos, nu vă faceți griji, așa și trebuie. Lăsați să se răcorească bine în tavă.
După care o porționați cum vă place.
Eu am tăiat bucățele mai mici și le-am aranjat pe un platou.
Opțional puteți s-o pudrați și cu zahăr.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.