Prajitura aromata cu mere si banane(de post)

Daca am mentionat cuvantul "aromata" chiar in titlul retetei sa stiti ca asa si este - prajitura este ca o mica bomba cu aroma de banane(merele se simt mai putin din cauza aromei mai intense de banane).

Este moale, frageda, pufoasa, aromata, vegetariana(de post), adica fara colesterol - deci perfecta si chiar va recomand s-o incercati, pe langa multe alte retete de post asta chiar este deosebit de buna.

Dupa preferinte puteti sa-i mai adaugati in compozitie nuci, stafide, etc.

Ingrediente
Banane
3 buc
sau 2 banane mai mari
Mere
3 buc
Faina alba
100 g
Zahar
120 g
Gris de grau
160 g
Faina de ovaz
60 g
sau fulgi de ovaz macinati in rasnita de cafea
Ulei fara miros
125 ml
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
dupa preferinte puteti adauga scortisoara, nuci, stafide
Pasi de urmat
Pas 1

Merele si bananele se curata de coaja si se maruntesc bine intr-un blender sau robot.

Daca nu aveti blender  merele le dati prin razatoarea marunta, bananele le pisati.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol amestecati zaharul cu faina de grau, de ovaz si grisul.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugati pasta de mere si banane, uleiul, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 3
Pas 4

Adaugati bicarbonatul de sodiu(nestins), vanilia, scortisoara si orice mai vreti voi, amestecati bine.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 4
Pas 5

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor(a mea a fost rotunda de 28 cm), asternuta cu hartie de copt.

Am avut tava de silicon si nu am asternut nimic.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 5
Pas 6

O coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40 minute, sa treaca testul scobitorii.

Nu va creste spectaculos, nu va faceti griji, asa si trebuie. Lasati sa se racoreasca bine in tava.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 6
Pas 7

Dupa care o portionati cum va place.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 7
Pas 8

Eu am taiat bucatele mai mici si le-am aranjat pe un platou.

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 8
Pas 9

Optional puteti s-o pudrati si cu zahar.

Pofta Buna!

Prajitura aromata cu mere si banane(de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: 1veg.ru