Biscuiti "Ciuperci"

Ce ziceti de asa o forma interesanta la biscuiti? Se fac foarte repede, simplu si arata deosebit - Sofiei i-a placut mult si procesul de preparare si rezultatul :)

Sunt crocanti, fragezi, aromati, frumosi si deosebiti, chiar merita sa-i incercati.

Reteta originala cere 4 pahare de amidon, eu nu am avut si am pus doar 4 linguri si restul faina, au iesit foarte buni. Oricum daca aveti amidon incercati sa-l puneti pe tot conform retetei sa fie cat mai fragezi biscuitii.

Ingrediente
Unt
250 g
moale la temperatura camerei
Oua
2 buc
Zahar pudra
150 g
sau 1 pahar mediu
Amidon alimentar
4 pahare
eu am pus 4 linguri
Faina alba
0.5 pahare
am pus 400g
Praf de copt
1 lingura
adica 1 plic de 10g
Cacao pudra
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul pudra, ouale si vanilia.

Amestecati bine cu mixerul.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 1
Pas 2

Adaugati amidonul, faina si praful de copt, framntati aluatul - la inceput cu o spatula/lingura pana incorporati faina.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 2
Pas 3

Apoi il scoateti din bol pe masa presarata cu faina si il uniformizati - va iesi un aluat de consistenta plastilinei, moale si placut.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 3
Pas 4

Taiati-l bucatele mici, cat o nuca si le faceti bilute.

Mie mi-au placut biscuitii finali cei care au fost din bilute mai mici, asa ca vedeti sa nu le faceti prea mari.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 4
Pas 5

Luati o sticla de la apa si o folosim sa dam forma de ciuperci biscuitilor.

Gura sticlei o bagati in cacao - eu am pus mai mult de 2 linguri sa-mi fie mai usor si repede de lucrat.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 5
Pas 6

Aranjati bilele de aluat pe tava de copt si apasati cu gura sticlei pe mijloc, aveti grija nu chiar tare.

Repetati procesul de fiecare data - cacao - presat biscuitele si iar cacao, pana terminati cu toti.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 6
Pas 7

Se coc aproximativ 10-15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu-i rumeniti prea tare, trebuie sa fie mai albi deasupra si la fund roz.

 

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca si serviti.

Pofta Buna!

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: kuharka.ru