Biscuiți "Ciuperci"

Ce ziceți de așa o formă interesantă la biscuiți? Se fac foarte repede, simplu și arată deosebit - Sofiei i-a plăcut mult și procesul de preparare și rezultatul :)

Sunt crocanți, fragezi, aromați, frumoși și deosebiți, chiar merită să-i încercați.

Rețeta originală cere 4 pahare de amidon, eu nu am avut și am pus doar 4 linguri și restul făină, au ieșit foarte buni. Oricum dacă aveți amidon încercați să-l puneți pe tot conform rețetei să fie cât mai fragezi biscuiții.

Ingrediente
Unt
250 g
moale la temperatura camerei
Ouă
2 buc
   
Zahăr pudră
150 g
sau 1 pahar mediu
Amidon alimentar
4 pahare
eu am pus 4 linguri
Făină albă
0.5 pahare
am pus 400g
Praf de copt
1 lingura
adică 1 plic de 10g
Cacao pudră
2 linguri
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol puneți untul moale, zahărul pudră, ouăle și vanilia.

Amestecați bine cu mixerul.

Biscuiți "Ciuperci" - Pas 1
Pas 2

Adăugați amidonul, făina și praful de copt, frământați aluatul - la început cu o spatulă/lingură până încorporați făina.

Biscuiți "Ciuperci" - Pas 2
Pas 3

Apoi îl scoateți din bol pe masa presărată cu făină și îl uniformizați - va ieși un aluat de consistența plastilinei, moale și plăcut.

Biscuiți "Ciuperci" - Pas 3
Pas 4

Taiați-l bucățele mici, cât o nucă și le faceți biluțe.

Mie mi-au plăcut biscuiții finali cei care au fost din biluțe mai mici, așa că vedeți să nu le faceți prea mari.

Biscuiți "Ciuperci" - Pas 4
Pas 5

Luați o sticlă de la apă și o folosim să dăm forma de ciuperci biscuiților.

Gura sticlei o băgați în cacao - eu am pus mai mult de 2 linguri să-mi fie mai ușor și repede de lucrat.

Biscuiți "Ciuperci" - Pas 5
Pas 6

Așezați bilele de aluat pe tava de copt și apăsați cu gura sticlei pe mijloc, aveți grijă nu chiar tare.

Repetați procesul de fiecare dată - cacao - presat biscuiții și iar cacao, până terminați cu toți.

Biscuiți "Ciuperci" - Pas 6
Pas 7

Se coc aproximativ 10-15 minute la cuptor preîncălzit la 200 grade. Aveți grijă să nu-i rumeniți prea tare, trebuie să fie mai albi deasupra și la fund roz.

 

Biscuiți "Ciuperci" - Pas 7
Pas 8

Lăsați să se răcorească și serviți.

Poftă Bună!

Biscuiți "Ciuperci" - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: kuharka.ru