Piure de cartofi

Am zis sa pun si reteta mea de piure de cartofi, nu este diferita cu mult de la ce stie orice gospodina, dar sunt mici tips-uri care o fac foarte pufoasa si delicioasa.

Ingrediente
Cartofi
1 kg
Recomand pentru piure sa alegeti cartofi albi.
Unt
25 g
Lapte de vaca
1 pahar
sau smanatana simpla/dulce, asta ar fi varianta perfecta
Sare
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Cartofii se curata si se spala bine.

Piure de cartofi - Pas 1
Pas 2

Apoi le taiati bucati medii (fiecare cartof in 4), puneti intr-o cratita si turnati apa cat sa le acopere bine.

Pentru un gust mai bun puteti pune si o bucata de ceapa la fiert impreuna cu cartofii.

Piure de cartofi - Pas 2
Pas 3

Le puneti la fiert, cand incep sa clocoteasca faceti focul mic si lasati aproximativ 40 de min.

Piure de cartofi - Pas 3
Pas 4

Cand sunt gata, scurgeti apa in care au fiert, adaugati untul si sarea.

Piure de cartofi - Pas 4
Pas 5

Cu un pasator de cartofi le maruntiti bine, adaugand cate putin lapte/smantana pana nu mai are cocoloase, are consistenta uniforma si dorita de voi (mai lichida sau mai groasa).

Piure de cartofi - Pas 5
Pas 6

Si ca sa faceti piureul pufos - il bateti bine 1-2 min cu un mixer la viteza mare. Va recomand sa incercati, merita efortul :)

Pofta Buna!

Piure de cartofi - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min