Am zis sa pun si reteta mea de piure de cartofi, nu este diferita cu mult de la ce stie orice gospodina, dar sunt mici tips-uri care o fac foarte pufoasa si delicioasa.
Cartofii se curata si se spala bine.
Apoi le taiati bucati medii (fiecare cartof in 4), puneti intr-o cratita si turnati apa cat sa le acopere bine.
Pentru un gust mai bun puteti pune si o bucata de ceapa la fiert impreuna cu cartofii.
Le puneti la fiert, cand incep sa clocoteasca faceti focul mic si lasati aproximativ 40 de min.
Cand sunt gata, scurgeti apa in care au fiert, adaugati untul si sarea.
Cu un pasator de cartofi le maruntiti bine, adaugand cate putin lapte/smantana pana nu mai are cocoloase, are consistenta uniforma si dorita de voi (mai lichida sau mai groasa).
Si ca sa faceti piureul pufos - il bateti bine 1-2 min cu un mixer la viteza mare. Va recomand sa incercati, merita efortul :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.