Am zis să pun și rețeta mea de piure de cartofi, nu este diferită cu mult de la ce știe orice gospodină, dar sunt mici tips-uri care o fac foarte pufoasă și delicioasă.
Cartofii se curăță și se spală bine.
Apoi le tăiați bucăți medii (fiecare cartof în 4), puneți într-o cratiță și turnați apă cât să le acopere bine.
Pentru un gust mai bun puteți pune și o bucată de ceapă la fiert împreună cu cartofii.
Le puneți la fiert, când încep să clocotească faceți focul mic și lăsați aproximativ 40 de min.
Când sunt gata, scurgeți apa în care au fiert, adăugați untul și sarea.
Cu un pasator de cartofi le mărunțiți bine, adăugând câte puțin lapte/smântână până nu mai are cocoloașe, are consistența uniformă și dorită de voi (mai lichidă sau mai groasă).
Și ca să faceți piureul pufos - îl bateți bine 1-2 min cu un mixer la viteză mare. Vă recomand să încercați, merită efortul :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.